Det må vi kalle dedikasjon til kunsten: Til en rolle har skuespiller Aksel Hennie fått en tannlege til å fjerne deler av den ene fortanna si.

Dette for å få den riktige «looken» til rollen.

Hennie la i dag ut et bilde fra tannlegestolen der han med et fornøyd smil viser fram resultatet av inngrepet. Filter Film og TV har fått tillatelse til å gjengi bildet.

Hennie kan inntil videre ikke avsløre hvilken rolle det er snakk om, men sier inngrepet i tannlegestolen ikke er det eneste han har gjort for å endre utseende radikalt i forbindelsen med prosjektet.

– Jeg har gjort mye til denne rollen, som jeg ikke har fortalt om. Vi kan snakke om det når det nærmer seg, sier han.

Inngrepet er permanent og vil dermed endre skuespillerens utseende for alltid, selv om det etter det vi forstår kan skjules ved hjelp av såkalte skallfasetter – en slags «løsnegler» for tennene.

Fikk en på tygga

– Det hjalp at jeg hadde en skade der fra før av, sier Hennie – og bekrefter at dette dreier seg om en gang i fortida han skal ha fått en god gammeldags «på tygga».

«I would like to thank the guy that punched my face back in the days and made it easier for me to get the right look for this part», skriver han på Instagram.

Inngrepet ble foretatt av Jørgen Gad ved Artpro Dental Design i Oslo i samarbeid med Helle Nyhus ved Tannakutten.

Mannen som redesignet smilet Aksel Hennie.

Motsatt jobb

Førstnevnte har spesialutdannelse i estetisk tanndesign fra University of California i Los Angeles (UCLA) og jobber med klienter over hele verden.

– Det vi gjorde var å fjerne en gammel komposittfylling, og redesignet hele smilet hans for å skape riktig utsende og mimikk til rollen, sier Gad.

– Vanligvis er jobben min å gjøre folk penere. Det var litt kult å få lov til å gjøre det motsatte, sier tannteknikeren lattermildt.