Lenge gikk vi og speida etter glimt av Aksel Hennie i «Die Hard 5»-trailerne, etter alle de løse ryktene om at han var klar for å spille mot Bruce Willis i sin uunngåelige Hollywood-debut etter «Hodejegerne»-innsatsen.

Det viste seg at vi lette på feil sted. Ifølge THR er nemlig Hennie klar for innsats mot en helt annen actionstjerne enn Bruce Willis, når han nå skal spille side om side med Dwayne «The Rock» Johnson i den kommende Brett Ratner-filmen «Hercules: The Thracian Wars». Ratner er ingen hvemsomhelst, med alt fra «Rush Hour» og «X-Men» til «Prison Break» på regissør-CVen.

Filmen er basert på Radical Studios-tegneserien med samme navn, og Hennie skal spille rollen som Tydeus – en kriger som er så blodtørstig spinnvill med sine to økser at han må lenkes fast om natta. The Rock skal naturligvis spille Hercules.

I tegneserien er ikke Hercules sønnen til Zevs, som i mytologien. I stedet er han en dødelig fyr med et vanvittig rykte og en leiesoldatgjeng på slep, og alt går ikke helt som det skal (som seg hør og bør med en slik gjeng) når de drar ut på et oppdrag.

Hennie har riktignok akkurat blitt ferdig med en annen storfilm på engelsk, «The Last Knight», der han spiller mot folk som Morgan Freeman og Clive Owen, regissert av japanske Kazuaki Kiriya – men den ble spilt inn i Tsjekkia, så det er ikke heeelt Hollywood. Også dykkefilmen «Pionér» ble nylig snappet opp av Magnolia Pictures for distribusjon i USA.

Vi gleder oss til å se gærne-Hennie svinge øksa!