I Norge har han spilt alt fra bygdetulling og boler til krigshelt og kunsttyv. Men i utlandet, der er de tydeligvis enige om at Aksel Hennie først og fremst ser ut som en sånn brainy vitenskaps-fyr.

Etter fjorårets store jobb som navigatør på Mars-skipet Ares III i «The Martian» er Hennie hvertfall castet til «God Particle», en J. J. Abrams-produsert film for Paramount om partikkelforskere som leter etter en ny energikilde.

Hvilket naturligvis kunne blitt nokså kjedelig hvis ikke de sørget for å utføre et eksperiment med uante konsekvenser ombord på en romstasjon.

I virkeligheten er «gudspartikkelen» et tabloid begrep på det såkalte Higgs-bosonet, en elementærpartikkel de måtte bygge verdens største partikkelakselerator for å observere empirisk.

Denne babyen. Foto: Image Editor/ CC BY-SA 2.0
Denne babyen. Foto: Image Editor/ CC BY-SA 2.0

Julius Onah, som nylig langfilmdebuterte med den Spike Lee-produserte thrilleren «The Girl is in Trouble» regisserer «God Particle», og innspillingen starter i Los Angeles 10. juni, melder Variety.

Der er Hennie allerede på plass. Hvertfall instagrammet han fra Sunset Strip forrige uke.

Back in Los Angeles….

A photo posted by Aksel Hennie (@akselhennie) on

Blant de andre skuespillere i filmen er Daniel Brühl («Goodbye Lenin», «Inglourious Basterds»), Chris O’ Dowd («Girls»), Elizabeth Debicki («The Great Gatsby») og John Ortiz («American Gangster», «Steve Jobs»). 

Bruhl spilte også Formel 1-legenden Niki Lauda i utsøkte «Rush».
Bruhl spilte også Formel 1-legenden Niki Lauda i utsøkte «Rush».

Produksjonen sikter seg inn mot en premieredato i februar neste år.

For Hennie blir dette den sjette rollen i en stor, internasjonale film eller tv-serie, hvilket muligens er noe nær norgesrekord.

Og når vi tenker oss om er det greit spenn i utfordringene han har fått – fra ond middelalderhersker i «The Last Knights» og soldat i «Age of Heroes» til stum muskel-gnom i «Hercules» og våpenforhandler i «24: Live Another Day».