Aksel Hennie – som er godt i gang med innspillingen av «Hercules» – kan være en tøffing, han.

Og han lar ikke sjansen gå fra seg til å vise det fram på Twitter:

Au!

Å miste en stjerne i en ulykke på filmsettet er generelt ikke bra for verken skuespilleren selv eller de ofte veldig store investeringene knyttet til en film. Derfor er det ikke overraskende forsvinnende få av Hollywood-stjernene som gjør sine egne stunts.

Men litt knall og fall stopper ikke de mest hardbarka skuespillerne. Det finnes nemlig heldigvis hederlige unntak, og io9 har gravd fram en rekke eksempler på skuespillere som gjennom filmhistorien har sett døden i hvitøyet mens de har gjort egne stunts:

 

Harold Lloyd

Her i filmen med den paradoksale tittelen «Safety First» fra 1923, der Lloyd henger fra en klokke som ble festet på en falsk vegg – høyt oppe på en ekte skyskraper.

Det er verdt å merke seg at Lloyd manglet både tommel og pekefinger på høyrehånda fra en ulykke fire år tidligere, noe som gjorde at han brukte en protesehanske i filmene sine.

 

Harrison Ford

Mange av de flinkeste stuntmennene i verden jobbet på «Indiana Jones»-filmene – men Ford insisterte likevel på å gjøre mange av stuntene selv.

Jason Statham

Hvem har sagt at man trenger hår på huet for å være macho (her vil nok Hennie være helt enig)? Statham er spenstig både til lands og vanns.

 

Jackie Chan

Mannen gjør alltid sine egne stunts, og har vært døden nær flere ganger (han har fortsatt en plastpropp i hodet fra hjernekirurgien etter et uheldig trestunt). Noe av det morsomste / vondeste med filmene til Chan, er å se på blooper-scenene som gjerne vises under rulletekstene. Auauauauauauauau!

 

Tom Cruise

Si hva du vil om scientologen Cruise, men stuntmannen Cruise er ganske tøff.

 

Buster Keaton

Han brakk faktisk nakken under innspillingen av «Steamboat Bill, Jr.», da et vanntårn ble helt over hodet hans. Keaton merket ikke skaden, og fortsatte å filme.

Det er forøvrig i samme film at Keaton – som gjorde alle stunts selv – gjennomførte det som i dag kanskje er hans mest kjente:

 

Bonus:

Det var faktisk Channing Tatum selv som gjorde dette stuntet i «21 Jump Street» – det samme kan kanskje ikke sies om Jonah Hill?