Som vi skrev i slutten av februar: Aksel Hennie får snart sin store Hollywood-sjanse i Brett Ratners «Hercules». I storproduksjonen skal han spille Tydeus – en kriger som er så blodtørstig spinnvill med sine to økser at han må lenkes fast om natta.

Dwayne «The Rock» Johnson skal spille Hercules, i filmatiseringen som potensielt låter ganske spennende. Ratner er i hvert fall en dyktig håndverker, med Rush Hour» og «X-Men» på CVen.

Nå er i hvert fall flere skuespillere klare. Og Hennie må forberede seg på å møte flere barske typer i filmen.

Hardest av dem alle er kanskje Ian McShane, noe alle som har sett «Deadwood» kan skrive under på. Al Swearengen FTW:

McShane skal spille Amphiarus – en prest, profet og kriger som også er rådgiveren til Hercules, skriver The Hollywood Reporter.

Vi er jo veldig begeistret for Aksel Hennie som skuespiller, men det er klart at han får en betydelig utfordring ved å spille mot en av vår tids fremste karakterskuespillere. Dog ser det ut til at Hennies Tydeus kanskje ikke er noen megakompleks karakter – selv om den har potensial til å bli saftig nok.

Her et utdrag fra Radical Studios-tegneserien med samme navn, som filmen skal baseres på:

McShane er imidlertid ikke den eneste nye skuespilleren til «Hercules».

Også Joseph Fiennes og Rufus Sewell er klare for filmen, som skal produseres av MGM og starter innspillingen i mai.

I tegneserien er ikke Hercules sønnen til Zevs, som i mytologien. I stedet er han en dødelig fyr med et vanvittig rykte og en leiesoldatgjeng på slep, og alt går ikke helt som det skal (som seg hør og bør med en slik gjeng) når de drar ut på et oppdrag.

Hennie har for øvrig nettopp ferdig med en annen storfilm på engelsk, «The Last Knight», der han spiller mot folk som Morgan Freeman og Clive Owen, regissert av japanske Kazuaki Kiriya.

Også gleder vi oss, som alle andre, til «Pionér», som ser ut til å bli en norsk thriller utenom det vanlige: