Oppdatering: Aprilsnarr! Men (akkurat som med fjorårets aprilsnarr) er dette noe vi selv godt kunne tenkt oss å se, altså.

Aksel Hennie har jobbet hardt for å bygge muskelmasse i forberedelsene til sin rolle i den kommende Brett Ratner-storfilmen «Hercules».

Men store biceps og veldefinerte brystmuskler kommer ikke nødvendigvis godt med når han straks går i gang med innspillingen av «Stille i studio!» – en biografifilm om livet til komikerlegenden Harald Heide Steen jr.

Per-Olav Sørensen («Halvbroren») skal regissere filmen, som er planlagt sluppet for kino tidlig i 2015.

Harald Heide Steen jr. var en legende, og det er en ære å få lov til å spille ham. Nå får jeg en hyggelig utfordring med å redusere muskelmassen, samtidig som jeg ikke nødvendigvis trenger å gå ned i vekt. Det blir en del smågodt og tv-serier framover, sier Hennie til VG.

Manuset til «Stille i studio!» er skrevet av Erlend Loe, og har et særlig fokus på perioden fra seint 60-tall, da Harald Heide Steen jr. og Rolv Wesenlund slo gjennom med Wesensteen på NRK.

Det er ikke kjent hvem som skal spille Rolv Wesenlund ennå, men ifølge VG har produsentene lenge ønsket seg Hennies kompis Nicolai Cleve Broch i rollen. Benjamin Helstad, som Per-Olav Sørensen jobber med på «Kampen om tungtvannet», er også aktuell.

Aksel Hennie er kjent som en av Norges beste skuespillere, men at han også har et fantastisk komisk talent er kanskje ikke så godt kjent. Jeg gleder meg til å vise fram dette til det norske folk. Hennie har allerede gjort sin versjon av den russiske ubåtkapteinen på audition, og vi lo så vi fikk vondt i magen, forteller regissør Sørensen.

OPPDATERT: Hennie har nå bekreftet at både han og Cleve Broch er klare for filmen, og har samtidig offentliggjort første stillbilde fra filmen – som har fått den offisielle tittelen «Junior»: