De opererer vel ikke helt i samme univers, uten at det hindrer «The Simpsons»– og «Family Guy» i å samarbeide.

I høst kommer en spesialepisode av «Family Guy» hvor bøljebandet Griffin rett og slett drar på besøk til kollegaene i Springfield for å være dus, drikke øl og imitere popkultur med tullestemmer.

AVClub har i den anledning fått tak i de første bildene fra samarbeidet, som viser scener hvor Bart lærer Stewie å skate og Peter tilsynelatende er på en snurr med Homer.

6402

Samarbeidet hadde neppe blitt noe av om ikke gigakonglomeratet Fox eide begge to, skal man tro tonen konkurrenter mellom i bransjen ellers. Men det gjør de jo. Så da er det greit.

Den kommende episoden heter «The Simpsons Guy», og tar utgangspunkt i at Griffin-banden vikler seg inn i Springfield når de skal på bilferie.

Der blir de møtt av de gule kollegaene, som visstnok kaller sine litt mildere pigmenterte venner for albinoer i en spøk noen helt sikkert reagerer på.

Episoden har vært planlagt siden i fjor en gang, men animasjon tar som kjent litt tid. Med mindre man lager «South Park», da. Der gjør de alt i spenololja tempo. Husker du forresten da vi fikk en animatør til å sammenligne de tre største animasjonsseriene? Tider!