Dette er tøffe tider for alle som ikke er helt oppdatert på «Game of Thrones», og livredd for spoilere.

I går kunne nemlig vi her på berget se episoden som hele USA gikk av hengslene over på søndag – det var et tøft døgn å kryssmanvørere nettet uten å falle i de utallige spoilerfellene som dukket opp overalt på blogger, nettsteder, Twitter og Facebook.

Om du ikke har sett episoden ennå, bør du definitivt sørge for å gjøre det før du leser videre i denne saken. Vi vil nødig ødelegge moroa.

Altså: Spoiler alert! Spoiler alert! Spoiler alert!

Sånn. Er du her fortsatt?

Da har du forhåpentligvis sett episoden i går. Og kan være enige med oss i at FYTTEHELVETE DET VAR DRØYT. Temmelig passende at rulletekstene fikk gå uten musikk, sånn at måpingen vår kunne bli akkompagnert av ett minutts stillhet eller så.

Vi visste jo strengt tatt at noe var i gjære, ettersom episoden i bøkene er godt kjent som «The Red Wedding». Men det er unektelig ganske drøyt å se all gravidmagestikkingen, halskuttingen, ulveskytingen og den generelt sett brutale avskjeden med flere av seriens bærende figurer.

Selv om blodsprutekspert Dr. Michael Baden – et sentralt vitne under O.J. Simpson-saken – ifølge TMZ mener at blodspruten i episoden er totalt urealistisk, var det ikke sånt fansen tenkte mest på mens uhyrlighetene pågikk. Spesielt ikke den første scenen som ikke vises her (dere vet hvilken vi snakker om):

Kort tid etter at episoden hadde blitt sendt i USA, dukket nemlig de første YouTube-reaksjonene på nettopp den scenen opp. De som visste hva vi hadde i vente filmet andre som ikke gjorde det, og sånn ser det ut:

Og jaggu har ikke selveste Arya Stark også kommet med en liten reaksjon via Vine:

Espen sitter forøvrig og jobber hardt med den vanlige recapen av episoden, vi publiserer den straks den ankommer. Tipper det kan bli grusomt fornøyelig lesning.