HBO Nordic har for lengst innsett at det ikke bare er nok med serier fra HBO for å få butikken til å gå rundt, for eksempel begynte de også nylig å vise «Masters of Sex» som egentlig var produsert for Showtime.

Vi har lenge håpet at tjenesten kan ytterligere utvide sin tv-serieportefølje (kanskje på bekostning av den tynnere filmkatalogen), og også begynne å importere kvalitet fra andre deler av verden enn USA.

Nå kan det virke som om innkjøpsavdelingen deres er på linje med oss. Variety melder i hvert fall at HBO Nordic har kjøpt den kommende italienske tv-serien «Gomorra» på tv-messa Mipcom i Cannes.

Serien er i utgangspunktet produsert for betal-tvkanalen Sky Italia, og baserer seg på Roberto Savianos bestselgende bok fra 2006.

Som også ble en mer enn brukbar film et par år seinere:

Saviano har gjort et intervju med The Hollywood Reporter der han sier tv-serien vil gi et klarere bilde av camorraen – «en kriminell organisasjon som har tatt over statens rolle i store regioner i Italia».

Alle karakterer er oppdiktet, men handling og dialog er i stor grad hentet fra virkelige hendelser – blant annet er utskrifter fra telefonavlyttinger etc. brukt som kilde.

Roberto Saviano.

Serien er produsert i 12 én time lange episoder, og første episode ble vist i Italia søndag.

Det er uvisst når serien kommer til HBO Nordic, men vi regner med at de vil forsøke å få den ut så kjapt som mulig.