I den finske sci-fi-bonanzaen «Iron Sky» opplevde vi at nazistene som hadde campet på månen siden 2. verdenskrig vendte tilbake til jorden og lagde krøll.

Hvordan overgå det i oppfølgeren?

Jo, kjør igang 3. verdenskrig på jorda, avslør at «Sarah Palin»-presidenten i beste «V»-stil egentlig er et øglemenneske … og dra til jordas indre, der Adolf Hitler rir på en T-Rex ved navn Blondie.

Når musikken i tillegg er signert Laibach og dinoen kommer fra de samme folka som lager dragene i «Game of Thrones», sier vi bare «ja, takk».

Og legger gjerne til «ta penga våre» – noe filmskaperne nå håper på, idet de har satt igang en folkefinansieringskampanje for «Iron Sky: The Coming Race», som filmen skal hete.

Uansett hvor mye penger som kommer inn vil filmen mest sannsynlig bli en realitet, ettersom den allerede har fått gode støttepenger fra blant annet finske og tyske filmfond.

Men klarer regissør Timo Vuorensola og co. å samle inn en halv million dollar eller mer, sikrer det godt nok utstyr før de går igang med innspillingen neste år.

Totalbudsjettet på filmen er 15 millioner dollar, men de ønsker å sikre en «100-millionersfølelse», noe folkefinansieringen kan legge grunnlaget for i pre-produksjonen.

I tillegg ønsker filmskaperne å slippe filmen samtidig over hele verden, til den etterhvert ganske så store globale fanbasen.

Som sagt, ja takk.

palin