Vi bruker ikke mye plass på den i særklasse mest omtalte nyheten på streamingtjenestene denne uka, nemlig premieren på sjette sesong av «Game of Thrones».

Vi nøyer oss med å minne om vår eminente recap OG at vi søndag i 11.30-draget fortsetter å snakke om fantasyserien på Facebook Live med noen av landets mest kunnskapsrike GoT-seere – denne gang forlegger Pål Stokka og postdoktor Gry Cecilie Rustad ved Universitetet i Oslo.

Det kan du også se i opptak, bare gå på vår Facebook-side.

For andre høydepunkter blant nyhetene i streamingverdenen den siste uka, scroll videre (eller få den fulle oversikten på guiden). 

veep

Samme dag som «Game of Thrones»-premieren var det også duket for sesongstart på et annet HBO-flaggskip, «Veep» med Julia Louis-Dreyfus (ligger også på Cmore).

Den hysteriske satiren fra maktens tinder har i år ny showrunner og kommer på et tidspunkt da virkelighetens amerikanske politikk faktisk har passert fiksjonen i renspikket galskap.

Heldigvis holder den koken og antar nesten en terapeutisk funksjon idet The Donald for alvor fester grepet om president-kandidaturet.

«Silicon Valley» er forresten også ute med ny sesong, hvis det er mer din bag.

freaks

Netflix har på sin side tilgjengeliggjort den 17 år gamle kultserien «Freaks and Geeks», om sosial navigasjon blant en gjeng skoleungdommer på starten av 80-tallet, for norske brukere denne uka.

Ground zero for karrierene til bådeJames Franco, Seth Rogen og Jason Segel, selv om serien opprinnelig ble tatt av skjermen etter bare tolv episoder (Netflix har lagt ut alle de 18 som ble laget).

watfs

Netflix har også liggende en dokumentarfilm om noen andre freaks fra 80-tallet: Glamrockerne i Twisted Sister.

Joda, det begynner å bli en del av disse det-er-en-lang-vei-til-toppen-hvis-du-vil-spille-gitar-og-ligge-med-jenter-filmene nå, men dette er en av dem med høyest underholdningsverdi, også for deg som ikke gråter blod av tekstlinjer som «Your life is trite and jaded / Boring and confiscated / If that’s your best, your best won’t do».

Paradoksalt nok fordi musikerne aldri levde opp hedonist-mytologien du forbinder med scenen de stammer fra.

prince

Det er naturligvis et alternativ å felle en tåre og se Prince i «Purple Rain» på TV 2 Sumo.

rick

Til slutt en serie som ble lagt ut på Netflix for noen uker siden og allerede har sneket seg inn på IMDbs toppliste over tidenes beste tv-serier.

«Rick and Morty» seiler opp som en arvtager til «The Simpsons», «South Park» og «Family Guy»s publikum for frenetisk animert «voksen»-humor.

Handler om en guttunge som motvillig dras med på eventyr av sin gale og fordrukne vitenskapsmann av en bestefar og må betale prisen for det på hjemmebane. Avhengighetsskapende!

PS: Vil du ha denne faste spalten på mail hver fredag? Da fikser vi det.