Hvis du synes det er mye fokus på oppfølgere om dagen, ikke send klagebrevet til Aaron Sorkin.

Serieskaperen og manusforfatteren skal være interessert i oppfølgere til begge av de høyest aktede produksjonene han har på CV-n. Den beste av de to ideene er nok den om «The Social Network 2», altså en oppfølger til den Oscar-belønnede filmen fra 2010 om Facebooks tilblivelse.

Den første filmen sluttet med at Mark Zuckerberg inngår forlik med de andre grunnleggerne av nett-tjenesten, men det har skjedd ett og annet siden da.

Sånn som tyveri av den personlige informasjonen til 50 millioner mennesker, anklager om indirekte delaktighet i forfølgelsen av minoriteter, avsløringen av at de selger innholdet i meldingene dine til andre, og selvsagt den store Cambridge Analytica-skandalen, som endte med toppsjefen selv på Kongressens høringsbenk.

Dette bare for å nevne saker som har skjedd i år.

Heldigvis har også Sorkin fått med seg at det er plenty av materiale til å skrive en oppfølger til «The Social Network», ikke minst fordi produsent Scott Rudin stadig mailer ham om det:

– Jeg vet mer om Facebook slik det var i 2005 enn slik det er i 2018, sa Sorkin i et intervju med AP som ble gjort i forbindelse med premieren på hans teateroppsetning av «To Kill a Mockingbird» før jul (og avslører muligens at han selv ikke er den ivrigste brukeren av det sosiale mediet).

– Men jeg vet nok til å innse at det burde komme en oppfølger. Interessante, dramatiske ting har hendt siden filmen slutter med forliket i rettssalen, sier Sorkin.

Ikke slik at at regissør David Fincher og hovedrolleinnehaver Jesse Eisenberg må slippe det de har i hendene og rydde kalenderen for å returnere til Sorkins univers, altså, men likevel en interessant avsløring av at en ny Facebook-film hvertfall ikke er fremmed for opphavsmannen.

I samme kategori faller nyheten om at nye episoder av forlengst nedlagte «West Wing» stadig er aktuelt. Den stammer fra filmpodcasten I Could Never Be… som nylig intervjuet Richard Schiff, skuespilleren bak kommunikasjonssjef Toby Ziegler i presidentadministrasjonen serien skilder dagliglivet til. Og skjer etter at en av de andre skuespillerne, Joshua Malina, delte dette bildet av Sorkin med flere andre castmedlemmer i sommer:

Schiff sier både at Sorkin har uttrykt interesse for en gjenoppliving av serien, og at han har pitsjet sin egen idé for ham – en idé som tar oss ganske langt fra originalseriens premiss, som jo er kopiert i alt fra skjebnetunge dramaer  til spinnvill komedie:

– Jeg synes ikke det skal utspille seg i Det hvite hus. Jeg mener det er oppbrukt. Min visjon for hvordan en tv-serie i Det hvite hus i dag er noe sånn som «House of Cards», som er mer enn et apropos til den sittende presidenten, og «Veep». Hvis man kombinerer de to showene har man jo Trump-administrasjonen, sier Schiff, som istedet vil at «West Wing» skal handle om grasrotpolitikk:

– Det er en strålende idè. Hvor er det politikk virkelig utspilles? På grasrota. Særlig i vår tid, hvor det er så stort engasjement på det lokale nivået, og det som virkelig skjer, skjer på statsnivå, sier Schiff.