Aj, dette er triste nyheter: Denne høsten skulle egentlig innspillingen av Joachim Triers nye film «Louder Than Bombs» settes i gang.

Jesse Eisenberg, Isabelle Huppert og Gabriel Byrne er castet i hovedrollene, og forarbeidet er i gang i New York.

Men nå informerer produsentene om at innspillingen er utsatt grunnet pengetrøbbel, melder Rushprint.

– Etter mye verdifullt forarbeid – med en fantastisk stab og utrolige skuespillere i New York denne sommeren – er det veldig overraskende og trist at filmen nå plutselig blir utsatt. Jeg velger nå å skrive på et annet prosjekt jeg har under utvikling, men jeg håper å vende tilbake til «Louder Than Bombs» snart, sier Joachim Trier til Comoyo Filter.

Produksjonsselskapet Motlys har sendt ut en pressemelding der de forklarer situasjonen:

– Vi klarte dessverre ikke i tide å fullfinansiere filmen slik vi hadde trodd, og velger derfor å avslutte det pågående forarbeidet i New York. Vi er lei oss for at vi kom til denne konklusjonen så nær opptaksstart og beklager dette overfor regissør, skuespillere, og alle andre involverte.

«Louder Than Bombs» skulle bli Triers første engelskspråklige regiutfordring, etter at han var mer hjemlig orientert med «Reprise» og «Oslo, 31. august».

I juni fikk filmen 13,3 millioner kroner i produksjonsstøtte fra Norsk filminstitutt, og ytterligere midler var hentet inn fra blant annet Danmark, Frankrike og USA.

Hva som skjer nå framstår som ganske uklart, men vi håper alt kommer på skinner igjen når mer penger kommer på plass – og at nye innspillingstider også passer for skuespillerne som var hyret inn.

Trier var åpenbart svært glad da Huppert, Eisenberg og Byrne ble klare:

– Jeg er utrolig lettet og glad over at jeg både får jobbe med noen av mine favorittskuespillere, men også at de passer så bra til rollene slik de er skrevet. Det er ikke lett å finne så talentfulle folk som også passer sammen som en familie, sa han til Comoyo Filter.

«Louder Than Bombs» er skrevet av Trier i samarbeid med Eskil Vogt, som over nyttår kommer med sin regidebut «Blind».

– Gjennom arbeidet med filmen har vi møtt stor interesse og støtte for prosjektet både fra det internasjonale markedet av filmdistributører og offentlige filminstitusjoner i Norden og Europa. Vi har derfor stor tro på at prosjektet vil bli realisert i nær framtid, skriver Motlys i pressemeldingen.