Her har vi gått i månedsvis og gledet oss til “Westworld”, en løfterik og spennende ny science fiction-satsing med planlagt premiere på HBO i løpet av året, topptavn som Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood og Ed Harris i hovedrollene – og norske Ingrid Bolsø Berdal i en rolle som «ruthless bandit».

Du vet, hun her. (Foto fra filmen "Kvinner i for store herreskjorter", Motlys / Norsk Filmdistribusjon)
Du vet, hun her. (Foto fra filmen «Kvinner i for store herreskjorter», Motlys / Norsk Filmdistribusjon)

Med J.J. Abrams inne på regisiden (hvertfall på pilotepisoden) og den gamle Michael Crichton-filmen med samme tittel fra 1973 om inspirasjonskilde – en ostete, men kreativ historie om fornøyelsesparkroboter som går amok – skulle en tro dette var å skoskli inn en ny publikumsfavoritt.

Og så viser det seg at serien sliter i motbakke!? Faktisk varslet HBO i natt at de har stanset hele innspillinga på ubestemt tid.

Selv om kanalen understreker at stansen er av høyst midlertidig karakter og at de fortsatt sikter mot 2016-premiere, er slike nyheter aldri 100 prosent gode for en helt ny serie, så seint i oppstartsfasen. Ifølge Variety sliter produsentene å holde tritt med manusutviklingen, og serien som egentlig skulle vært i boks allerede i høst må nå ta opp igjen innspillingen i mars.

Ifølge Entertainment Weekly er det heller ikke første gang det forekommer forsinkelser i «Westworld», som skal ha hatt sin dose utskiftinger i casten og omskriving av manus.

Det lovet heller ikke helt bra at den dels hysteriske, dels skremmende og hvertfall veldig spesifikke lista over brudd på personlig integritet som alle statister i serien måtte skrive under på at de aksepterte, rimelig kjapt ble lekket til pressen: «genital-til-genital-berøring», «få påført kjønnsorganene maling», «innta en bord-liknende positur mens man er naken», «posere naken på alle fire mens andre rir på ryggen din», blant annet.

Vårt budskap til produsentene Jonathan Nolan (ja, broren til Christopher) og Lisa Joy: Få ting på stell, ‘a.