Den britiske nasjonalskatten Alan Partridge har kanskje ikke like mange fans i Norge som type «The Office» eller «Little Britain», men den fiktive radioverten i Steve Coogans skikkelse har likevel et knippe svært hengivne tilhengere også her på berget.

På seinsommeren kommer den første helaftens spillefilmen om Partridge, og i den forbindelse er den første teasertraileren sluppet.

Se den i videovinduet øverst.

Her avsløres også tittelen på filmen – «Alpha Papa». Selv hadde vi kanskje foretrukket et av de andre forslagene som drøftes i teasertraileren, nemlig «Chap of Steel».

Neil Gibbons, en av manusforfatterne bak filmen, sier til Radio Times at de egentlig hadde en helt annen arbeidstittel:

– Vi brukte en formiddag rundt Steves kjøkkenbord der vi drodlet på ideer og kom opp med en lang liste. Men vi visste at det realistisk kom til å bli vanskelig å få gjennom originalforslaget: «Alan Partridge: Shitstorm».

En Alan Partridge-film har vært under bearbeidelse helt siden 2004. Da ble det jobbet med to separate prosjekter – ett der Partridge drar til USA, og ett der Alan må hamle opp med Al-Qaida-terrorister (!).

Til slutt endte filmen opp med manusforfatterne Armando Iannucci, Peter Baynham, Rob Gibbons og Neil Gibbons, og plottet dreier seg rundt at Alans radiostasjon North Norfolk Digital blir kjøpt opp av et stort mediekonglomerat kalt Shape.

For øvrig er jo flere av de involverte her som kjent ganske ambivalente til sin mest kjente karakter. Armando Iannucci, som etter å ha jobbet med «I’m Alan Partridge» gikk hen og lagde «The Thick of It» og HBO-serien «Veep» (blant annet) uttalte seinest for fire år siden følgende:

– Jeg ville aldri orket det der igjen. Tanken på å bruke to år til i et rom med den stemmen er mer enn jeg kan bære.

 Steve Coogan har også uttalt at han er ambivalent til at at folk roper «a-ha!» etter ham på gaten.

– Men det er likevel et luksusproblem. Jeg var en så stor fan av «Hotell i særklasse» og Monty Python da jeg var yngre, og jeg pleide å drømme om å ha en liknende påvirkning på folk. På mange måter klarte jeg det, sa han i et intervju med Sky i fjor.

Det er ikke kjent når eller om filmen kommer til Norge.