Det er ikke mange plottspoilere i den nye traileren til David O. Russells kommende «American Hustle».

Heldigvis – når man har betalt for musikkrettighetene til Led Zeppelins «Good Times, Bad Times» (tematisk passende for filmen?) og skuespillere som Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner, Jennifer Lawrence og Robert De Niro holder det å bare vise noen glimt for å trigge forventningene.

Selv om det ikke akkurat oppleves som nyskapende å fortelle en krimhistorie fra 70-tallet som velter seg i sex, eksess og grådighet (før den uunngåelige nedturen kommer), tror vi likevel at dette kan bli veldig, veldig bra.

«American Hustle» er basert på den sanne historien om Abscam – en svær FBI-operasjon som foregikk på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet, og som hadde som mål å hekte korrupte folkevalgte.

For å hjelpe dem med dette arbeidet hentet FBI hjelp av Melvin Weinberg, en notorisk upålitelig og dømt bedrager.

Svindleren i filmen spilles av Christian Bale, som denne gangen har lagt seg til en tjukk Bronx-aksent, mens Bradley Cooper spiller en FBI-agent med lav grad av selvkontroll. Amy Adams er Bales kjæreste, som på ingen måte er tapt bak en vogn.

«American Hustle» var for øvrig et manus som sirkulerte i Hollywood lenge, og som ble tilbudt både Ben Stiller og Ben Affleck før Russell tok på seg oppdraget etter å ha levert fjorårssuksessen «Silver Linings Playbook».

Mange av skuespillerne her har Russell jobbet med tidligere (Lawrence, Cooper og De Niro i «Silver Linings…», Adams og Bale i «The Fighter»), men denne gangen har regissøren gjort et poeng av at alle skuespillerne har fått roller som skiller seg betydelig fra tidligere rolletolkninger.

Litt artig er det også at Russell har gitt en liten birolle til Louis CK. Komikeren spiller en karakter kalt Stoddard Thorsen (!), og han gleder vi oss til å se.

Filmen har ikke fått noen norsk releasedato ennå, men kommer i USA til jul.

Med tanke på at nesten alle de Oscar-aktuelle filmene lakk til piratnettsteder i fjor (Oscar-akademimedlemmene får ofte screenere, som enkelte av dem ikke er så flinke til å passe på) håper vi at den norske distributøren ikke venter til februar – som man ofte gjør med Oscar-filmer.