Den 42-årige skuespilleren Huong «Junie» Hoang (42) prøvde i det lengste å skjule for offentligheten at hun er 42 år gammel.

Men da filmdatabasen IMDb publiserte alderen hennes på betalseksjonen IMDB Pro, viden brukt av de fleste som jobber innen filmbransjen, var det ikke lenger så lett å juge på alderen.

Hoang påsto at avsløringen av hennes ekte alder førte til at hun mistet flere filmroller, og saksøkte IMDb for en million dollar.

«In the entertainment industry, youth is king», står det å lese i rettsdokukumentet fra Hoang. Til tross for at hun ble støttet av den amerikanske skuespillerorganisasjonen SAG i saken, tapte Hoang i dag saken, kan Hollywood Reporter melde.

Hoang, som har spilt i filmer som «Fifth Ward», «A Gang Land Love Story» og «Ungirlfriendable», forsøkte i det lengste å være anonym i saken mot IMDb, men en dommer tvang henne til å stå fram – og nå vet altså alle hvor gammel hun er.

Da hun i sin tid opprettet en skuespillerkonto på IMDb Pro i 2008, var hun bevisst på at hun ikke oppga rett alder. Til sin store forbløffelse oppdaget hun senere at IMDb hadde oppdatert til rett alder, ved hjelp av kredittinformasjon og en nettside som spesialiserer seg på verifisering av fakta. Dommeren i saken mente at IMDb var i sin rett til å bruke disse virkemidlene, samt å beholde dem på nettsiden til tross for protestene fra Hoang.

– En skuespillers alder er irreleveant når det kommer til casting. Det som betyr noe, er hvilken aldersgruppe skuespilleren kan portrettere. Dette har vært gjeldende i alle år det har vært profesjonell skuespillerkunst, men virkeligheten er snudd på hodet nå som IMDb er blitt en industristandard for castingkontorer rundt hele USA, uttalte SAG i en pressemelding.

Vel, nå som Hoang har fått litt oppmerksomhet rundt sin person, kan hun kanskje gå til sak mot Youtube for å få fjernet disse reklamevideoene, som heller ikke gjør underverker for filmkarrieren hennes:

Og, for the record: Vi synes ikke 40 er spesielt gammelt, vi altså. 40-åringer er nydelige mennesker de også!