– De blant oss som har tillatt seg å bry seg om den nye «Star Wars»-trilogien kan nok kjenne på frykten ved tanken på en «Episode IX» regissert av Trevorrow.

Anmeldelsene for Colin Trevorrows nye film «The Book of Henry» er ute, og reaksjonen fra The Hollywood Reporter-kritiker John DeFore er temmelig ramsalt.

Og han er ikke alene.

DeFores anmeldelse føyer seg nemlig inn i en bølge av sjeldent samstemt slakt hvor tonen kun ligger en hårsbredd unna ren fordømmelse.

– Manuset er uforsvarlig dårlig og skyld i de fleste av filmens problemer, skriver Emily Yoshida i Vulture.

– Men Trevorrow klarer ikke å trekke en eneste følelsesmessig rød tråd ut av gjørma, noe som levner skuespillerne hans strandet i et retningsløst rot av halvferdige fortellingskurver. Tatt ut av sammenhengen kunne et hvilket som helst strekk på to til tre minutter vært gjenkjennelig nok: Filmmusikken som rykker i hjerterota, de søte enlinjers-replikkene til barna. Men sett i sammenheng føles filmen som et overdådig lik, en film som glemte hva den var for fem minutter siden, både strukturelt og følelsesmessig.

The Guardian-anmelder Peter Bradshaw, i sin énstjernersanmeldelse, lar det gå adjektivsport i å få frem hovedbudskapet: At filmens veksling mellom søthet, sykdoms-tåreperse og hevnfilm er kvalmende.

– Med beint ut feilbedømt klissethet, klebrig dårlig skuespill og en passiv-aggressiv selvgod og puslete stil kunne denne filmen knapt vært mer hudkravlende. Og de periodiske forsøkene på å lette stemningen med komikk innehar mer grøssende humørløshet enn jeg har sett på en lang stund.

Så har vi The Atlantic-anmelder David Sims, da, som kaller «The Book of Henry» for «et skrudd mareritt av en film» og det nyeste tilskuddet til kategorien «så-dårlig-at-det-er-bra anti-mesterstykke».

– Det er som en opprørende drøm du ikke helt klarer å huske, en

Og dette er bare en liten brøkdel av anmeldelsene for filmen, som i skrivende stund har skarve 24 prosent hos Rotten Tomatoes.

Så hva er det egentlig som har gjort alle så opprørt?

Vel. Der anmeldere ofte forsøker å være litt sparsomme med detaljer fra filmen de anmelder, er det nesten så de ikke bryr seg med spoiler-advarsler her.

Det sagt, SPOILERE UNDER!

Filmens handling følger Henry, et 11 år gammelt geni.

Han vinner stort på aksjemarkedet, styrer mamma (Naomi Watts) sin økonomi for henne og sjarmerer alle han møter, samtidig som han er forelsket i nabjoenta (Maddie Ziegler, hun fra Sia-videoene).

Søtt og Wes Andersonsk.

Men!

Det viser seg at nabojenta blir misbrukt av stefaren, en politisjef spilt av Dean Norris («Breaking Bad»).Oioi! Henry må fikse det!

Men så får han hjernesvulst og dør.

Jepp.

Men!

På dødsleiet, mens mamma sov ved sykesengen hans, har Henry sneket seg ut og dratt hjem for å både skrive en bok og spille inn detaljerte instruksjoner om hva som må skje etter hans død.

Og det som må skje, sånn helt nøyaktig, er at mamma, forøvrig en ukulele-entusiast og ihuga «Gears of War»-spiller, må klatre opp i trehytta hans og skyte den onde stefaren med en snikskytterrifle.

Det hele kryssklippes med et talentshow.

I sum fører dette ifølge anmelderne til en rekke tonedøve taktskifter i fortellingen, samtidig som filmen har nok smakløse forsøk på å manipulere publikums følelser til å fylle både én og to bøtter.

Variety-anmelder Owen Gleiberman oppsummerer det slik:

– Det er uvisst om det er meningen at man skal le, gråte eller bare vifte med et hvitt flagg.

En dårlig film er i seg selv ingen krise, men det kan jo tenkes at det rettes en anelse ekstra agg mot Trevorrow på grunn av uroen dette skaper for regijobben han skal gjøre på den niende «Star Wars»-filmen.

Det hører også med til fortellingen at Trevorrows forrige storfilm, ganske så sjelløse «Jurassic World», ble møtt med en god porsjon skuldertrekk.

Som DeFore skriver:

– Kan man virkelig overlate jedienes skjebne til ham?

På nett spekuleres det ifølge The Hollywood Reporter nå om filmkalkunen kan koste Trevorrow den prestisjetunge «Star Wars»-jobben, noe som var tilfelle med «Chronicle»-regissør Josh Trank etter all turbulensen rundt «Fantastic Four»-filmen hans.

Stakkars Trank.

Han har blitt et eget uttrykk nå.

Trevorrow selv har sagt lite om saken enn så lenge, men skriver på Twitter: