Sent i går slapp Variety nyheten om at Brian De Palma («Scarface», «Carrie», «Mission: Impossible») vil regissere Petter Skavlans manus «Domino».

I hovedrollene finner vi to velkjente navn: Nikolaj Coster-Waldau («Game of Thrones») og Christina Hendricks («Mad Men»).

Prosjektet presenteres under filmfestivalen i Cannes senere denne måneden.

Jeg er veldig glad for dette, sier Skavlan til Filter Film og TV.

Det har kommet til fordi De Palma og jeg har samme agent, og på den måten fikk han manus i hendene.

Fra før har Petter Skavlan skrevet manus til filmer som «Sofies Verden» og Hans Petter Molands dokumentar «Når boblene brister».

Mest kjent er han nok likevel for den Joachim Rønning/Espen Sandberg-regisserte «Kon-Tiki».

Er det «Kon-Tiki» som har åpnet disse dørene for deg?

Nei, jeg har jobbet i Los Angeles i femten år, gjort mange ting og fått et rykte uavhengig av «Kon-Tiki». Selv om den har vært fantastisk for Joachim, Espen og meg. Det ser man jo. I går var det det store «Pirates of the Caribbean»-intervjuet for Espen og Joachim [i VG, journ.anm.], i dag slipper Variety nyheten om at De Palma regisserer min originale thriller.

Mens Coster-Waldau skal spille en dansk politimann som legger ut på egenhånd for å etterforske partnerens død sammen med partnerens elskerinne, en politikollega spilt av Hendricks.

Ifølge The Hollywood Reporter utspiller filmen seg som en katt og mus-jakt mellom politifolkene og en tvilsom CIA-agent, med en handling som beveger seg fra Skandinavia til Spania.

I forkant av Cannes-deltakelsen er Skavlan selv ordknapp om prosjektet, men legger ikke skjul på at han gleder seg over å se hvem som skal spille rollefigurene han har skrevet.

Det er en superkul cast. Jeg synes Hendricks var utrolig fin i «Drive».

«Domino» er ikke det eneste prosjektet Skavlan har på gang.

Blant annet har han skrevet Harald Zwarts «Den 12. Mann», om motstandsmannen Jan Baalsruds flukt under andre verdenskrig, samt manuset til en nyinnspilling av Jan Troells «Utvandrarna» (den gang med Liv Ullmann i en av hovedrollene) regissert av Daniel Espinosa.