Fordi det er så grassalt mange Jo Nesbø-tilrettelegginger på gang for tiden (Denis Villeneuve og «Sønnen»Mila Kunis og Bryan Cranston med «Arme Riddere»-remaken) later det til at en av dem endte med å drukne litt i forrige uke, all den tid den dukka opp fem minutter (faktisk tidspunkt: påfølgende dag) etter at det ble klart at Tobey Maguire regisserer «Blod på snø».

Uansett, vi registrerer herved:

Nesten-hjemlige SF Studios har slått kloa i rettighetene til den kommende Nesbø-romanen «I Am Victor», og har hyret inn Islands store sønn Baltasar Kormákur («101 Reykjavik», «Everest», «The Oath») på regi.

Samtidig er Neal Purvis og Robert Wade, manusforfatterne bak de fleste James Bond-filmene de senere årene, hyret inn til å skrive manus.

Handlingen i filmen skal følge en dyktig men umoralsk skilsmisseadvokat i London som blir beskyldt for en rekke drap, og må finne den egentlige drapsmannen på egen hånd.

Uviss tidsramme

SF-sjef Fredrik Wikström Nicastro produserer, mens budsjettet er beregnet til å ligge rundt 20 millioner dollar. Når filmen kommer er imidlertid uklart.

For tiden er Kormákur opptatt med den kommende Shailene Woodley-katastrofefilmen «Adrift».

Ifølge Deadline er det ikke klart hvorvidt Nesbø-filmatiseringen vil bli hans neste prosjekt etter det.

Var TV-serie

Dette er ikke første gang «I Am Victor» stikker hodet frem. I 2013 var det hverken snakk om roman eller film, men derimot en tv-serie utviklet av Nesbø for NBC.

Da ble rollefiguren Victor beskrevet som en advokatutgave av grinebiter-legen House, og selveste John Stamos (onkel Jesse fra «Full House») skulle spille hovedrollen.

I øvrige roller fant man folk som Matthew Lillard (han hat-elskelige fra «Hackers» og «Skrik»-filmene, som nylig dukket opp i «Halt and Catch Fire») og Angela Sarafyan («Westworld»).

Den første piloten ble spilt inn men later til å ha falt i fisk, som sild i tønne midt i en laksestim, og selv om NBC så ut til å ønske et nytt forsøk ble det aldri noe mer av prosjektet.

Før nå, altså.