Kort tid før Henry «Superman» Cavill ble annonsert som del av rollebesetningen i den kommende storproduksjonen «Mission: Impossible 6» la regissør Christopher McQuarrie ut en selfieInstagram, stående på et fjell med en lang fjord i bakgrunnen, hvor han inviterer skuespilleren med i filmen.

Foto: Skjermdump fra @christophermcquarrie på Instagram

– Si meg, @henrycavill, skriver McQuarrie.

– Kom til å tenke på noe. Nysgjerrig på om du er interessert i en rolle i den sjette utgaven av «Mission: Impossible». Null press.

Selv om bildet ikke er geotagget eller merket på annet vis, er utsikten på bildet identisk med utsikten fra Preikestolen i retning Lysebotn (se for eksempel dette bildet). I tillegg matcher grafikken på skiltet ved McQuarries venstre arm en kartgrafikk benyttet i skiltingen ved Preikestolen.

Fotografen i Norge

To uker før posten la filmens fotograf Rob Hardy også ut to Instagram-bilder av norsk natur, med påskriftene «nord for Bergen» og «norsk rekognosering» (det skal nevnes at Hardy, som også filmet deler av «Ex Machina» i Norge, ifølge IMDB ikke har andre filmer enn «Mission: Impossible 6» på plakaten).

Foto: Skjermdump fra @rdhardy på Instagram

McQuarrie har også lagt ut flere andre bilder av det som ser ut til å være norsk natur, inkludert et av en mann stående midt i veien på en fjellovergang, identifisert i bildeteksten som Hardy.

Foto: Skjermdump fra @christophermcquarrie på Instagram

Filter Film og TV har ikke lykkes å få noen offisiell bekreftelse på at det foregår rekognosering for filmen i Norge, eller hvilket formål de norske landskapene eventuelt skal tjene.

Mens Sigmund Elias Holm i Vestnorsk Filmkommisjon sier han ikke kjenner til at produksjonen driver med location-speiding i Norge, avstår Truls Kontny i Norsk Filmkommisjon fra å gi noen kommentar. Audun Rake, daglig leder i Stiftelsen Preikestolen, vil heller ikke gi noen kommentar.

Halsbrekkende stunt

«Mission: Impossible»-filmene har etter hvert blitt beryktede for de halsbrekkende – og ekte – stuntene til hovedrolleinnehaver Tom Cruise, ofte i særpregede og billedskjønne omgivelser.

Cruise har blant annet klamret seg fast til et fly mens det lettet og klatret på utsiden av den nifst høye Burj Khalifa-skyskraperen i Dubai, og denne uken rapporterte Collider at skuespilleren har ligget i hardtrening i et helt år for stuntet han skal gjennomføre i neste års film.

– Jeg tror det vil være den mest imponerende og utrolige tingen Tom Cruise har gjort i en film, sier produsent David Ellison fra Skydance Media til Collider.

Saken ble senere oppdatert med en tweet fra McQuarrie:

– For å være presis: Det er en SEKVENS Cruise har trent på i ett år. Ikke et stunt. Stuntene er en hobby.

Skydance, Bad Robot og Paramount er selskapene bak filmen. De er alle forsøkt kontaktet med spørsmål om norgesbesøket og hvorvidt det henger sammen med stuntet/sekvensen til Cruise, men har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

Filter-redaktør Pål Nordseth bidro også til denne artikkelen.