Vi advarer: Det er blir blodig i dagens spalte, og hemoglobinet kommer i flere former og av forskjellige årsaker.

Til gjengjeld tipser vi om et par hyggelige komedier på slutten. Hold ut, det er vår!

Angst & bæven.
Angst & bæven.

Oppkalt etter 1800-tallets billige litteraturhefter og med gjennomgangsfigurer som Abraham Van Helsing, Dr. Jekyll, Grev Dracula, Victor Frankenstein og hans monster legger ikke horror-serien «Penny Dreadful» skjul på sine klassiske inspirasjonskilder.

Resultatet er både makabert, vellaget og tøysete – et must for sjangermenigheten og absolutt severdig for dem utenfor.

Sesong 3 er i gang på HBO Nordic mens TV 2 Sumo-abonnentene kan binge de to første.

Angst & bæven igjen.
Angst & bæven igjen.

Noe av det kjipe med å bli etablert familiefar/mor er som kjent å ikke lenger kunne dra tilfeldige, stupor-drita bekjentskaper med seg hjem fra kebabkøen for en runde møkkete kopulering på hybelen.

NRK P3, fortsatt høye på «Skam»-suksessen, har imidlertid laget små novellefilmer av publikums pinligste, innsendte one night stand-historier slik at det aldri mer vil føles utilfredsstillende med enkel kos i misjonærstilling innenfor monogamiets trauste rammer. Takk!

Denne fyren.
Si hei til ditt neste mareritt.

Det tok neppe lang tid fra seertallene til «Making a Murderer» tikket inn hos Netflix til en hær av researchere satt og lette etter den neste drapssaken som kunne endevendes.

De googlet seg kjapt fram til John du Pont, som muligens er det rikeste mennesket som er drapsdømt i moderne tid (mer Robert Durst enn Steven Avery, altså).

Fantasillionæren og bryte-entusiasten ble portrettert av Steve Carell i Oscar-nominerte «Foxcatcher» i 2014, nå kan du få den samme historien fortalt ved hjelp av et vell av dokumentariske opptak i «Team Foxcatcher».

Er det sant at du ikke er på Jodel?
Er det sant at du ikke er på Jodel?

Det finnes morsomme ting å se på også.

Tenåringsmoren Liza (Sutton Foster) holder seg godt, noe som er nyttig når hun blir fraskilt, stilt på finansiell bar bakke og må etablere seg i arbeidslivet i moden alder.

Med en liten hvit løgn i et jobbintervju er premisset for komiserien «Younger» satt: Hvordan faker en 40-åring at hun er 26?

Bonus for Thorbjørn Harr i rollen som skandinavisk forfatter-sjarmør og i gang på TV 2 Sumo nå.

Det kan skje den beste!
Det kan skje den beste!

I noenlunde samme dramakomedielandskap eksisterer «Grace and Frankie» med Jane Fonda og Lily Tomlin i hovedrollene.

De er pensjonerte fruer som motvillig må slå sine hoser sammen for å fikse livet når ektemennene forlater dem (til fordel for hverandre) og sto for aldeles utholdbar underholdning i første sesong. Den andre legges ut på Netflix i dag.

God helg!