Først og fremst: En av de morsomste, villeste og vakreste actionfilmene på veldig mange år er nå ute på Netflix, og selv om du ikke er noen storkonsument av sjangeren er dette en helt uforbeholden anbefaling.

Tenk, i tredve år var Mad Max-filmene, med Mel Gibson og «We Don’t Need Another Hero», og på tross av sin ubenektelige påvirkningskraft på popkulturen, en stående kitch-spøk og i beste fall en guilty pleasure.

Så kommer «Fury Road» med Charlie Theron ogTom Hardy og gjør rent bord både i billettlukene og på Oscar-podiet. Det er bare å bøye seg i støvet (og det er det MYE av).

Sinteveien.
Han tok sinteveien.

Apropos Tom Hardy, du. Han hadde også hovedrollen i «The Drop», som kom i 2014, skrev seg inn i historien som den siste i filmografien til James Gandolfini og er ute på TV 2 Sumo og C More nå.

Filmen er ikke den mest originale du kan sette på, men en både fin og spennende fortelling fra Brooklyns underverden, der de to hovedrolleinnehaverne selv tar opp jakten på gjerningsmennene når baren de driver blir ranet av østeuropeisk mafia.

Tony, bare mer tenor.
Hvis Tony hadde vært tenor.

Fantasyserien «Outlander» har blitt mektig populær og handler om en sykesøster fra Den andre verdenskrig som av uransakelige årsaker sendes gjennom rom og tilbake i tid, til Skottland og jakobittopprøret på 1700-tallet. Litt sånn deilig mykpornografisk, og lettere å følge med på enn «Game of Thrones».

Har du ikke fått det med deg kan du ta igjen det tapte på Netflix, og søndag er det premiere på sesong 2 på Viaplay (som også har startet med online filmutleie siden sist).

Pell deg tilbake til London, rødjakke.
Pell deg tilbake til London, rødjakke.

For et drama om moderne familieforhold som spiller på lun humor heller enn å drukne deg sakte i sentimentalitens sjø av salte tårer, kan du knapt velge bedre enn «The Kids Are All Right» med Julianne Moore og Annette Bening.

Som lesbisk ektepar som opplever at barna i voksen alder oppsøker sin biologiske far, er duoen helt uovertrufne. Gratis for alle på NRK nå.

Lættis.
Lættis.

Her er noe både for han som savner Ari Gold i «Entourage» og hun som savner overklasseintrigene og periodedramaet i «Downton Abbey». Og det er neimen ikke verst.

Skuespiller Jeremy Piven demonstrerer imponerende allsidighet som førkrigs-kjøpesenterleder i «Mr Selfridge», som du kan se fjerde sesong av nå.

Let's hug it out, b***h.
Let’s hug it out, b***h.

Nå ble det mye NRK, og dette er strengt tatt litt på siden av det vi pleier å trekke fram i dette nyhetsbrevet. Juryen er dessuten ute på om dette egentlig er helt sunt for de involverte.

Men kunstner og filmskaper Stefan Faldbakkens siste tv-prosjekt er vanskelig å komme utenom: Åtte unge mennesker med forskjellige psykiske lidelser har filmet sin hverdag, og vi får være flue på veggen når de deltar i gruppeterapi med psykolog Peder Kjøs.

Dette kan du umulig bli et dårligere menneske av å se.

Stolleken, bare med nok stoler.
Stolleken, bare med nok stoler.