FREDAG! For deg – tidlig avreise til hytta for å slippe rushen. For oss – en diger journalistisk gravejobb med å sjekke hva de forskjellige strømmetjenestene har lagt ut siden forrige helg.

VEL, klokka har passert 16, Filterguide.no er oppdatert, og her er det vi synes ser mest fristende ut blant nyhetene. (Husk forøvrig at allerede mandag er det premiere på en av de store nysatsingene på seriefronten i år, Martin Scorsese og Mick Jaggers samarbeidsprosjekt «Vinyl». Les mer om den her.)

GOD HELG!

«Amy» er den Oscar-nominerte og absolutt hjerteskjærende dokumentarfilmen om den talentfulle sangeren Amy Winehouse og hennes kamp mot rusproblemene, som ble hennes endelikt for fem år siden. Tilgjengelig nå på TV 2 Sumo og C More.
TV 3, Viaplay og MTG-konsernet melder seg på dramakampen for alvor med en norsk/svensk/dansk remake av en finsk serie, og Synnøve Macody Lund («Hodejegerne, «Frikjent») som vår representant. «Black Widows» er mørk humor (er det egentlig noen som lager lys humor lenger?) om tre damer med det til felles at de har eksenes liv på samvittigheten.
Vårt favorittadvokatdrama de siste årene, «The Good Wife», fikk akkurat beskjed om at det blir med de sju sesongene som er laget. Så hendig da, at Netflix nå har ute samtlige fire sesonger av «Suits» – en overraskende morsom serie om en fyr som slår seg opp i et advokatfirma i New York uten å informere omverdenen om at han mangler juridisk eksamen.
Hvis du ikke visste det, hadde du neppe gjettet at dette er et bilde av en tungt maskert Johnny Depp. Humornettstedet Funny or Die står bak «The Art of the Deal», som utgir seg for å være en glemt filmatisering av en Donald Trump-bok fra åttitallet. Helt gratis, morsomt hvertfall den første halvtimen, og litt skremmende hvor likt originalen det er.
Suzanna Clarke er debutforfatteren som kom fra intet og tok fantasy-leserne med storm da hun ga ut den fabulerende, fantastiske og episke romanen «Jonathan Strange & Mr. Norrell» i 2004. Den har BBC mot alle odds laget en vellykket miniserie av som du kan streame hos NRK nå.

Se hva som er ferskvare hos din(e) strømmetjeneste(r) på Filterguide.no!