Tv-kanalene og streamingtjenestene begynner å bli stadig flinkere til å slippe ting like etter USA, og det liker vi jo godt.

Derfor fortjener også Viaplay honnør og godord for å ha hentet inn «24: Live Another Day», som de lover å slippe innen 24 timer etter den amerikanske premieren.

Dette er også verdt å markere fordi Viasat-systemet for første gang velger å prioritere webtjenesten sin, framfor å vente på at det blir en ledig plass på sendeskjemaet til en av tv-kanalene deres (er tydeligvis ikke så lett å finne ledig plass mellom alle «The Simpsons»– og «How I Met Your Mother»-reprisene på Viasat 4).

6. mai blir premieredatoen alle Jack Bauer-fans må markere på kalenderen.

– Det er første gangen vi kommer til å vise en serie for våre brukere, umiddelbart etter USA-premieren, sier Rikard Steiber i Viaplay i en pressemelding.

Kanskje får vi også et glimt av Aksel Hennie, som ifølge IMDB har en rolle i serien. Han har dog ikke bekreftet det selv, og IMDB hevdet jo i sin tid også at han skulle ha en rolle i den femte «Die Hard»-filmen, så vi får se.

I «24: Live Another Day» møter vi Jack Bauer (Kiefer Sutherland) fire år etter handlingen i «Day Eight» (den åttende sesongen), og Bauer er på rømmen.

Handlingen foregår i stor grad i London, og Yvonne Strahovski («Dexter») spiller en CIA-agent som har jaktet på ham i alle disse årene, skriver LA Times.

Karakteren Chloe O’Brian, som tidligere var en av Bauers viktigste allierte hos CTU, er også tilbake i serien – men hun jobber ikke lenger med antiterror.

I steden har hun tatt en Edward Snowden, og blitt informasjonsaktivist. Noe som gjør at hun får et mer problematisk forhold til Bauer.

I dag ble det for øvrig også klart at «Mad Men» sesong sju kommer på VOX søndag 27. april (to uker etter USA).