Vi har tidligere omtalt hendelsene rundt komedien «22 Jump Street» som ligger an til å ikke få tradisjonelle kinovisninger i deler av Norge – deriblant Oslo.

Nå blir filmen likevel vist i hovedstaden, via et samarbeid mellom distributør UIP og konsertstedet Rockefeller.

– Det er trist for hovedstadens kinoentusiaster at Oslo Kino ikke kommer til enighet med sine leverandører. Men det er selvfølgelig gode nyheter at filmen fortsatt blir vist og gjort tilgjengelig for publikum, sier Rockefeller-bookingsjef Joakim Throndsen i en pressemelding.

Oppfølgeren til «21 Jump Street» tar Channing Tatum og Jonah Hills rollefigurer til college – hvor de også denne gangen må være undercover i håp om å ta en narkotikabande. Filmene av Phil Lord og Chris Miller («Lego-filmen») er en reboot av 80-tallsserien med samme navn, som hadde Johnny Depp i en av hovedrollene.

Årsaken til at filmen ikke får tradisjonell kinovisning på steder som Oslo, Asker, Horten, Kristiansund, Ålesund og Tønsberg er en pågående økonomisk krangling mellom kinoene og distributører.

– I Oslo har vi i en årrekke betalt en langt høyere prosent enn det kinoene utenfor Oslo gjør. Vi måtte ha økt prisene med 15 kroner per billett for å sitte igjen med det samme som våre konkurrenter. Det synes vi er urimelig, sa Christin Berg, programdirektør i Oslo Kino, til Klassekampen i mars.

– Vi ser at de nye eierne til Oslo Kino har et ønske om en større endring av norsk kinobransje, og de sammenligner sikkert med Danmark der det er et annerledes system og et annet utgangspunkt for å vurdere hva det bør koste å få vise film. Dette handler om to ulike syn på hvordan markedet skal være, uttalte UIP-sjef Simen Rognerud til Dagsavisen tidligere i juni.

I stedet vil altså «22 Jump Street» bli vist ved Rockefellers Rock Cinema-førpremiere-arrangementer ved fire anledninger – 25. juni, 26. juni, 30. juni og 1. juli. Mer informasjon på Rockefellers nettsider.

I resten av landet får den premiere den 27. juni.