Med betydelig internasjonal oppmerksomhet, inkludert to Cannes-deltakelser, for sine så langt tre spillefilmer er det knytta vesentlige forventninger til Joachim Triers neste spillefilm. Den har arbeidstittelen «Thelma» og er solgt inn til investorene som en «romantisk, overnaturlig thriller».

I motsetning til «Louder Than Bombs» fra 2015 spilles filmen inn i Oslo, der opptakene akkurat har startet, og i dag avslører filmskaperen overfor VG hvem han har castet:

  • Eili Harboe (22) fra Stavanger har hovedrollen som jenta som som flytter til Oslo for å studere, men oppdager at hun har overnaturlige evner. Harboe har tidligere hatt roller i såvel «Kompani Orheim» som «Kyss meg, for faen i helvete» (som bildet over er hentet fra), og i fjor så du henne som snarrådig resepsjonist i «Bølgen».
  • Ellen Dorrit Petersen, Henrik Rafaelsen og musikeren Kaya Wilkins har andre roller i filmen.
  • Fortsatt letes det etter en barneskuespiller som kan spille Harboes rollefigur som liten.

Med angitte sjangerbetegnelse (som riktignok skal tas med en klype salt) en vesentlig budsjettpost tilegnet visuelle effekter er det liten tvil om at «Thelma» representerer noe ganske nytt i Triers filmografi.

Til VG understreker han at filmen er like mye en oppvekstfortelling som en skrekkfilm, at den representerer noe helt nytt i norsk sammenheng og at det skal skytes scener på Blindern, i Operaen og interiørscener i et studio i Sverige.