Ingen tvil om at verden vil ha regissør Tommy Wirkola og galskapen han fester på film. «Hansel og Gretel» har allerede spilt inn over 200 millioner dollar på verdensbasis – med en oppfølger på vei – og nylig kunne Comoyo Filter også avsløre at amerikanske Showtime lager en egen versjon av «Hellfjord».

Her hjemme er han også igang med oppfølgeren til «Død Snø», filmen som i sin tid åpnet verdenspublikummets øyne for Wirkola. Og det er åpenbart noe folk der ute vil se mer av.

Wirkolas produsentpartner Kjetil Omberg kan nå fortelle at forsiktige samtaler med utenlandske oppkjøpere under filmfestivalen i Berlin i februar har gitt resultater: Innen to døgn hadde 20 land kjøpt filmen etter å kun ha lest manus.

– Det gikk over all forventning! Jeg har aldri vært med på lignende. Faktisk tror jeg ikke noe slikt har skjedd med en norsk film tidligere. Vi opplevde budkrig fra flere av landene som ønsket den, og er fantastisk fornøyd med resultatet, sier Omberg i en pressemelding.

Blant landene som har kjøpt filmen er Storbritannia, Frankrike og Tyskland, og salget av filmen fortsetter nå med full styrke:

– Nå står resten av verden for tur. Med denne fantastiske starten bør det være mulig å få med enda flere land i løpet av tiden som kommer. Forhåpentligvis er vi utsolgt når filmfestivalen i Cannes er over i slutten av mai. Da er det på tide å lage filmen, dette skal bli moro, sier Omberg.

Om du skulle være i tvil om hva vi har i vente, kan Tommy Wirkola selv lette på sløret:

– Vi har ønsket å lage en oppfølger til «Død Snø» lenge. Helt siden premieren på Sundance-festivalen i 2009 har folk spurt etter det, og tiden er endelig inne. Vi har et manus jeg er supergira på. Det er større, mer skremmende, mye morsommere, mer actionfylt og enda mer blodig enn den første. Så jeg gleder meg vilt til å slippe nazi-zombiene løs på ny.

 «Død Snø 2» produseres av Terje Strømstad og Kjetil Omberg for Tappeluft Pictures. Manuset er skrevet av Tommy Wirkola, Stig Frode Henriksen og Vegar Hoel. Regien er ved Tommy Wirkola og vi møter igjen Vegar Hoel og Stig Frode Henriksen i de viktigste rollene (samt Herzog). Filmen har premiere på kino 2014.