Her på kontoret sitter vi og venter fryktelig spent på komileverandør Judd Apatows kommende «This is 40», som ifølge de fleste amerikanske kritikerne er en ny solid komedie fra den kanten (selv om den vel ikke er noen potensiell Oscar-kandidat, som det ble mumlet om en stund i sommer).

Filmen åpner i USA 21. desember (1. mars i Norge), og i den forbindelse har Apatow begynt å gjøre promointervjuer for å bygge forventningene til filmen. Et av intervjuene som nå skaper litt bølger på internett er med Conan O’Briens webtv-intervjuserie «Serious Jibber Jabber», der Apatow forteller om hans relativt lange karriere i komikkens tjeneste – fra «Larry Sanders Show» via «Freaks and Geeks» til filmer som «The 40 Year Old Virgin», «Knocked Up» og «Funny People».

Sjekk det her:

Hele intervjuet er severdig, men spesielt én historie bør både fans av «The Simpsons» og Apatow bite seg merke i.

Lenge før Apatows gjennombrudd med «Freaks and Geeks» (1999) gjorde han nemlig manusoppdrag for nettopp «The Simpsons» – der han foreslo en episode om en tematikk som åpenbart ligger Apatow nær: Frykten for å bli voksen.

Dette er jo et tema som mer eller mindre går igjen i alle Apatows filmer, og «The Simpsons»-produsent Al Jean har åpenbart rotet litt i gamle skisser – for neste sesong blir endelig ideen realisert, og blir utgangspunkt for en egen episode. Altså drøyt 20 år etter at Apatow kom med forslaget.

I episoden blir Homer hypnotisert til å tro at han er 10 år gammel, og ender opp med å bli Barts bestevenn.

For dere som er spesielt interessert i Apatow og/eller Megan Fox sine pupper, er det også verdt å merke seg at det nylig ble laget en liten minidokumentar/featurette om «This is 40». Selv hater jeg denne typen ting, men hver sin smak: