Norsk filminstitutt har akkurat offentliggjort at de tildeler Joachim Triers kommende drama «Louder Than Bombs» 13,3 millioner kroner i produksjonstilskudd.

Filmen er tidligere vedtatt pakkefinansiert, og dagens tildeling er en del av denne.

«Louder Than Bombs» er Triers første engelskspråklige regiutfordring, etter at han var mer hjemlig orientert med «Reprise» og «Oslo, 31. august».

I starten av mai ble det kjent at Trier hadde fått med seg Jesse Eisenberg, Isabelle Huppert og Gabriel Byrne i de tre ledende rollene i familiedramaet.

– Jeg er utrolig lettet og glad over at jeg både får jobbe med noen av mine favorittskuespillere, men også at de passer så bra til rollene slik de er skrevet. Det er ikke lett å finne så talentfulle folk som også passer sammen som en familie, sa Trier til Comoyo Filter.

– De er alle tre veldig begeistret for manuskriptet, men jeg har mye å takke skuespillerne i «Reprise» og «Oslo, 31. august» for. Det er først og fremst skuespillerarbeidet i disse filmene som har gjort at jeg har fått så god kontakt med mange internasjonale skuespillere, sa Trier videre.

Her er synopsisen for filmen – manuset er skrevet av Trier i samarbeid med «Blind»-aktuelle Eskil Vogt.

Tre år etter at hans kone Laura plutselig dør i et bilkræsj, holder Gene hverdagen gående sammen med sin sjenerte tenåringssønn Conrad. En planlagt utstilling av Lauras fotografier gjør at eldstesønn Jonah føler seg nødt til å vende tilbake til barndomshjemmet for første gang på lenge. Det er da en ubehagelig sannhet som altfor lenge har blitt holdt skjult tvinger seg frem i lyset.
De tre har helt forskjellige minner av den eksepsjonelle og suksessfulle kvinnen som satte så stort preg på deres liv – men kjente noen av dem henne egentlig? Og hva skjuler de for hverandre?

«Louder Than Bombs» er et stort prosjekt som retter seg mot et internasjonalt marked. Joachim Trier er i ferd med å skape seg et stort navn som regissør, og vi vet at denne filmen blir imøtesett med meget stor interesse både nasjonalt og internasjonalt, sier avdelingsdirektør Ivar Køhn i Norsk filminstitutt i dagens pressemelding.