Du har funnet frem til Comoyo Filter. Grattis! Du er allerede en del av en bedre underholdningsverden. En verden der du kan strømme film og tv-serier direkte. En verden der forsentgebyrer, rotete tv-tablå og andre menneskers popkornrester er en saga blott.

Men film- og tv-opplevelsen kan forbedres ytterligere, og veien dit er naturligvis gjennom mer teknologi. Comoyo Filter har derfor samlet noen av de beste, morsomste og merkeligste appene du trenger for å optimalisere sofakvelden din. Vi tar det fra starten:

10. HOME THEATER GLOSSARY (ANDROID, 15kr)

La oss ta tingene i riktig rekkefølge: Du installerer et flunkende nytt hjemmekinoanlegg, men når du ligger der på kne i et ormebol av kabler og lurer på hvordan en coaxial-kabel ser ut, det er da du trenger Home Theater Glossary. Appen er riktignok stygg som juling og inneholder egentlig ingenting du ikke kan finne på wikipedia, men til gjengjeld så samler og forklarer den all teknisk sjargong på et og samme sted. Lenke (Android).

9. AUDIOCALC (IOS, 21 kr)

Stuen din er snart forvandlet til den perfekte kinosal. Men hvordan skal du egentlig plassere høyttalerne? Og hvor ligger denne myteomspunnede plassen som HIFI-nerdene kaller «sweet spot»? Audiocal er appen som hjelper deg å finne snarveien til den perfekte lyd gjennom kurver og statistikk. Appen krever riktignok en del teknisk innsikt, men du har jo allerede Home theather glossary appen installert! Lenke (iOS)

8. SOUTH PARK AVATAR CREATOR (IOS, ANDROID, 7kr)

Har du alltid hatt en drøm om å være en todimensjonal, veslevoksen åtteåring med en forkjærlighet for vold og banning? I så fall er dette appen for deg. Her kan du lage din egen South Park-figur etter tradisjonell modell, fiffe den opp med personlige trekk og eksportere den ut til bruk i diverse sosiale medier. Deretter er det bare å banne, mobbe og hetse folkegrupper etter beste evne. Tross alt så kan jo ingen klandre en dybdeutfordret og deformert åtteåring. Lenke (iOS) Lenke (Android).

7. THE MOVIE MAP 8 (IOS, 7kr)

Hvorfor begrense seg til å se filmene når du kan besøke dem? Med The Movie Map bruker du GPS-posisjonering til å finne filminnspillingssteder rundt om i verden. De fleste finnes naturligvis i Nord-Amerika, men Europa er da heller ikke uten knappenålshoder. Tenk, du kan gå i Keanu Reeves’ fotspor gjennom filmhistorien! Lenke (iOS)

6. IMDB TRIVIA (IOS, GRATIS)

Du har klippekort på filmfestivaler over hele verden og kan sitere det meste fra Tarantinos filmografi. Du kan navnet på den birolleskuspilleren som ingen vet navnet på. Nå er det på tide å brife med kunnskapene dine. IMDB Trivia er kanskje den beste quiz-appen på IOS. Den har mange forskjellige filmkategorier, manipulerte bilder, sitat og årstall. Altså alle grenene du trenger for å knuse omgangskretsen. Lenke (iOS)

5. JAMIE OLIVER’S 20 MINUTE MEALS (IOS/ANDROID 49kr)

Førstevalget av mat-apper for oss som er ødelagt av tv er naturligvis FOOD NETWORKS alternativer, der vi blant annet kan lære å lage rettene i IRON CHEF. Dessverre er det bare et fåtall av disse appene som er tilgjengelige i Norge, noe som tvinger oss over på en annen TV-kokk: Jamie Oliver. Det beste med denne appen er 20 minutt-konseptet. Det kjennes akkurat passe tidkrevende dersom man skal få tid til å se alt man skal denne vinteren. I tillegg er appen flott laget. Den er full av videoer, små tips og en sjarmerende brite som snakker 8000 ord i minuttet. Lenke (iOS) Lenke (Android)

4. THE COLBERT’S REPORT THE WORD (IOS/ANDROID 15/GRATIS)

The Daily Show-spinoffen The Colbert Report har kanskje tv-verdens mest lojale fans. De donerer penger, stemmer ham frem i lokale valg og skriker seg hese hver gang han viser seg på en scene. The Word er som kjent et segment i Colbert Report der han hever sin stemme mot… ja nær sagt hva som helst. Om du klarer å ta i mot en uendelig mengde med Colberts «sannheter», er dette appen for deg. Her får du nye innslag og udødlige sitat nesten hver dag, servert av tullenyhetenes kronprins. Lenke (iOS) Lenke (Android).

3. RUNPEE (IOS/ANDROID, 7 KR/GRATIS)

Runpee markedsføres med de velvalgte ordene: «Because movie theaters don’t have pause buttons». Med andre ord er dette en app for kino snarere en hjemme. Appen forteller deg hvilke tidspunkt i filmen det er best å gå på do, samt korte sammendrag av hva du har gått glipp av, og om det er scener etter rulleteksten og mye mer. Lenke (iOS) Lenke (Android)

2. EPISODES (IOS, GRATiS)

Fra de dyktige folkene i UGGLY APPS kommer Episodes, en app med flere bruksområder. TV-tablåer er naturligvis mindre viktige for oss som har gått over til streamingtjenester som Comoyo, men appen er også en nyttig lommeguide med oversikt over episoder og sesonger av tv-serier. I tillegg er den veldig lekker. Lenke (iOS)

1. IMDB (IOS/ANDROID, GRATIS)

Internet movie database er blitt en institusjon på nettet og er mer eller mindre ansett som bibelen innen alt som er film- eller TV-relatert. IMDB-appen inneholder alt nettsiden inneholder, bare at det er tilpasset smarttelefoner. I film- og tv-jungelen på nettet er denne appen en virtuell machete. Lenke (iOS) Lenke (Android).