OPPDATERT: Nå er den offisielle europeiske traileren ute, se den i toppen av saken her – samt den (litt annerledes) amerikanske her:

Pust. Pust. Pust! Gåsehud! Tårer! Sweet Mother of GOD! Jeg har nettopp sett den helt nye, gnistrende traileren til «Skyfall» …og …det er ikke annet å si enn: WOW! Jeg er simpelthen over meg av begeistring. Forventningene når enda nye høyder. Ja, nå er forventningene en gang for alle – skyhøye.

Traileren er riktignok foreløpig ikke sluppet «offisielt», men har lekket ut via Vimeo. Basert på den grumsete kvaliteten (fra en brasiliansk iMax-sal eller noe?), kan vi allikvel gjøre oss opp en mening: «Skyfall» har absolutt alt det du kan forvente av en Bond-film og mye, mye mer. Sam Mendes & Co kan med stor sannsynlighet komme til å levere den aller, aller beste Bond-filmen og en av tidenes actionfilmer! Alle de tradisjonelle Bond-elementene er med, men Mendes har også tilført mye nytt og moderne.

Traileren avslører at det står mer på spill for Bond og resten av etterretningstjenesten enn noensinne. Mendes tar med «Skyfall» Bond til et helt nytt nivå, og inntrykket man sitter igjen med er at dette kan Bond-filmenes svar på Chrisyopher Nolans Batman. Det hele er svært episk, dramatisk, ekstremt spektakulært, innovativt, massivt, veldig britisk, Ian Fleming-aktig, svært stilig og ikke minst – totalt mind blowing. Traileren signaliserer til de grader at James Bond er tilbake og på rett spor, etter at man mislyktes helt med den forrige filmen «Quantum of Solace» (som etter mitt syn den svakeste i hele serien). Det er med andre ord grunn til å tro at vi har en smart old school-Bond-film i vente.

«Skyfall» vil etter alt å dømme banke de foregående Bond-filmene hva gjelder spektakulære action- og stuntsekvenser. For det vi ser i denne traileren er noe av det mest halsbrekkende og spektakulære jeg har sett på film. Special effects supervisor Chris Corbould, second unit-regissør Alexander Witt og stunt coordinator  Gary Powell har helt klart lagt ned mye arbeid for å skape noe som er way beyond det aller, aller meste. Det jeg kanskje gleder meg mest til å se er den spektakulære actionskvensen som foregår på et godstog i høyfart, som finner sted under filmens såkalte «pre-title sequence» (altså før den tradisjonelle Bond-introsekvensen, red. anm).

For å sitere en britisk fans nokså presise oppsummering av traileren:

The scale, the scope, everything about it was just perfect. It looks like a throwback to the fun, epic scale Bond films of the 60’s & 70’s but with a 2012 hard-edge.