I dag ble det endelig offisielt bekreftet at Q vender tilbake i den 23.Bond-filmen «Skyfall», etter to filmers fravær. Samtidig ble det aller, aller første bildet av Q i «Skyfall» sluppet. Denne gangen er det Ben Whishaw som spiller Q, som den yngste i rekken noensinne. Rollen begynte med Peter Burton som Major Boothroyd i «Dr. No», etterfulgt av Desmond Llewelyn (i 17 Bond-filmer mellom 1963-1999) og John Cleese (som dukket opp som Qs assistant, R, i «The World Is Not Enough» og så ble forfremmet til Q i «Die Another Day»). Wishaw er nokså ukjent for de fleste, men har gjort seg bemerket i filmer som «Parfymen» (kanskje hans mest kjente rolle så langt i karrieren), «I’m Not There» og ikke minst den kritikerroste tv-serien «The Hour». Det er forresten ikke første gang han spiller mot Daniel Craig. Tidligere har de begge spilt i «Layer Cake» og «Enduring Love».

– It’s a real thrill to confirm the return of Q in SKYFALL played by the enormously talented, Ben Whishaw. We are delighted to have this beloved character back in the series, uttaler produsentene Michael G. Wilson og Barbara Broccoli i en pressemelding.

At Q vender tilbake, er svært gledelig. Han er en av de virkelig klassiske Bond-elementene, og alt tyder på at Sam Mendes nettopp vil forsøke å skape en klassisk Bond-film. Spør du meg, er castingen av Whishaw som Q ganske genial. Wishaw er en svært kapabel skuespiller og har en slags nerdete kvalitet som kler karakteren veldig godt.

En ny «Skyfall»-trailer er for øvrig rett rundt hjørnet, og den vises faktisk i dag under Comic-Con. Foreløpig er ikke traileren lekket på YouTube, men jeg følger svært nøye med og legger den ut så snart jeg får fatt på den. Enn så lenge kan du bli bedre kjent med utstillingen «Designing 007: Fifty Years of Bond Style», som nylig åpnet i London.

DESIGNING 007 Barbican Exhibition Preview with Lindy Hemming and Bronwyn Cosgrave from JAMES BOND 007 on Vimeo.