Helt siden 2005 har det vært snakk om en live-action-Star Wars-TV-serie, men foreløpig er det lite som er kjent om historien som i tid skal befinne seg mellom «Episode III» og «Episode IV».

Hovedbudskapet har vært at budsjettet er problemet, men tidvis har det dukket opp små detaljer som har gitt fansen håp — deriblant audition-meldinger i 2009 og Rick McCallums jakt på locations for serien i Tsjekkia.

McCallum — som blant annet har vært produsent på den siste Star Wars-trilogien, og på «The Young Indiana Jones Chronicles» — sa da at 50 timer med manus nesten var klart, og at serien forteller historien om det onde Imperiets start i undergrunnen.

Siden den gangen har serien fått et navn. I et nytt intervju med Rick McCallum ble arbeidstittelen «Star Wars: Underworld» lagt fram, noe som fører til at håpet om et interessant djupdykk i Star Wars-universet nå blusser opp igjen.

— Det handler om Imperiets langsomme maktoppbygging i galaksen, hva som skjer i Coruscant — den store hovedstaden — der en gruppe med undergrunnssjefer lever og kontrollerer narkotika og prostitusjon, sier McCallum.

Serien skal ikke besøke den kjente og kjære Skywalker-familien, men hinting til dusørjegere har ført til spekulasjoner om vi endelig får sett mer av Boba Fett.

Jakten på locations gjør i alle fall til at en kan håpe på at serien ikke er hovedsaklig filmet foran green-screen, noe de tre nyeste filmene har fått mye kritikk for. Men noe digital animasjon vil det nok bli, med tanke på flere digitalt produserte figurer i universet.

McCallum nevner også at budsjettet er hovedproblemet med serien, det koster for mye å lage én-times-episoder med drama for å konkurrere med dagens reality-TV. Målet er å gjøre det kostnadseffektivt nok til å i det minste gå i null, noe som vil kreve ned mot fem millioner dollar per episode. Når en ser på arbeidsforholdene til det siste tiårets sci-fi-serier — som «Fringe», «Pushing Daisies» og «Firefly» — kan man kanskje skjønne bekymringen.

— Jeg håper jeg lever lenge nok, sier 59-år gamle McCallum, og refererer til at det kan ta tid å få serien ut, i alle fall på måten han og Lucas håper.

Han kritiserer Nielsen-systemet — den amerikanske skalaen for seertall — og sier at pengene i bransjen følger det utdaterte systemet i for stor grad, at det er for lite tålmodighet blant fjernsynsnettverkene. Samtidig vil kabelkanalene — som HBO og ABC — ha for mye kontroll over det McCallum omtaler som sitt prosjekt.

— Det er for mange kompromiss som må bli gjort, sier McCallum, og nevner kostnad og distribusjonskanal som de største problemene akkurat nå.

Så vi må nok fremdeles vente minst 3-4 år for å få sett dette på TV-skjermene. La oss endelig håpe at Rick McCallum lever lenge og vel, statistisk sett bør han holde ut en 17-18 år til…

Hva tror du? Har du blitt skuffet for ofte av George Lucas, eller er det fremdeles et håp om at en god TV-serie kan komme ut av dette universet?