Puh. En lang og slitsom føljetong er i ferd med å gå mot slutten, og neste onsdag (kl. 21.40) kan nordmenn endelig sette seg ned med den norske komiserien «Lilyhammer» uten å måtte ty til VPN-tjenester eller annet for å se serien hos Netflix.

Overfor Dagbladet bekrefter eksternsjef Peter Wallace i NRK at de nå har kommet til en løsning med produksjonsselskapet Rubicon.

– Rubicon har i løpet av de siste dagene sagt opp en rekke inngåtte avtaler, tilbakebetalt penger og betalt leie for innspillingssteder som er brukt. De retusjerer en rekke scener og klipper om andre, sier Wallace til Dagbladet.

Hver episode redigeres fortløpende for at serien skal kunne sendes så raskt som mulig.

For NRK har det vært et poeng å få sendt den fort, slik at man unngår at det amerikanske video on demand-nettstedet Netflix skulle sende serien først.

– Dette er jo vår «baby». Vi har hele tiden ønsket at våre seere skulle bli de første til å se «Lilyhammer», sier Wallace til Dagbladet

«Lilyhammer» forteller historien om en New York-gangster (spilt av Steven van Zandt) som har flyttet til Norge og Gudbrandsdalen under FBIs vitnebeskyttelsesprogram. Steinar Sagen og Trond Fausa Aurvåg har andre sentrale roller.