Filmen «Kon-Tiki» har premiere i august til neste år, og flere av våre fremste mannlige skuespillere har i ukesvis spradet lettkledde rundt på sett blant annet på Malta (det var varmt!) mens de har vært filmet av regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg.

Men det er ikke gitt at regissørene eller produsentene i Nordisk Film kan gjøre hva de vil med disse opptakene – i hvert fall ikke hvis skuespillerne var helt nakne.

Ifølge VG har skuespillere som Anders Baasmo Christiansen og Pål Sverre Valheim Hagen kontraktsfestet at de må godkjenne eventuell bruk av nakenscener i filmen.

Det høres kanskje litt snålt ut, men leder i Norsk Skuespillerforbund, Hauk Heyerdahl, sier til VG at slike klausuler etter hvert har blitt ganske standard. Dette på grunn av den mye omtalte Gørild Mauseth-saken, der en sex-scene fra «Brent av frost» ble vist i etterkant uten at hun selv ønsket det.

Og det er ikke spesielt uvanlig at en produsent klipper ut en sex- eller nakenscene fra en film, for så å gi den til en avis i promoøyemed.

Gratis klikk, heter det.

Men gutta i «Kon-Tiki» trenger nok ikke å være veldig bekymret: Jeg har også jobbet i nettavis tidligere, og vår soleklare erfaring da var at det automatisk førte til klikkbonanza om en kvinne viste hud på forsiden – om en mann gjorde det samme hadde derimot klikktallene en tendens til å stupe.

Foruten nevnte menn har blant andre Gustaf Skarsgård, Odd-Magnus Williamson, Tobias Santelmann, Jakob Oftebro og Agnes Kittelsen roller i filmen.