• Gi «Kong Curling» til tre av dine Facebook-kompiser her. Comoyo spanderer.

Nå som Norge nettopp har vunnet i curling-EM over Sverige, synes jeg du skal se «Kong Curling» og bli litt bedre kjent med denne sporten. Filmen fremstillinger curlingmiljøet som fullt av maniacs, og det er faktisk ikke så langt unna sannheten.

Både Thomas Julsrud, Pål Trulsen og jeg har spilt fra vi var sånn 10-11 år gamle og det har nok blitt noe slikt som 3-4-5 timer med curling hver dag. Og i mesterskap er det jo enda mer. Vi lever et curlingliv og vi digger det! Noen ganger kan jeg gå og irritere meg over steiner fra VM i 1982 som ble curla bare litt for mye.

I filmen er det akkurat idet en sten blir litt feil plassert, at det tipper over for Truls Paulsen, spilt av Atle Antonsen. Den gamle curlingmesteren blir sendt på sinnsykehus og må spise piller så han kan bli «normal».

Når han slipper ut, er det på én betingelse: at han aldri mer spiller curling.

Det blir ikke så lett når han hører nyheten om at hans gamle curlinglærer trenger en operasjon som koster masse penger. Og eneste måten å redde sin gamle venn på, er å tromme sammen curlingtroppene og vinne en stor konkurranse.

Nå er det, bank i bordet/isen, heldigvis ikke så mange som er ordentlig koko i curlingverdenen. Men at vi, som Antonsens karakter Paulsen, er besatt av detaljer, milimetere og har problemer med å tenke på andre ting enn sporten – det stemmer.

Jeg synes hele laget av skuespillere i «Kong Curling» er fantastisk, med Antonsen og Linn Skåber i spissen. Hun er min store helt.

Og jeg var så heldig å få være med i filmen også. Både som veggpynt med bilder av gamle curlinglag, og som statist på tribunen i et curlingmesterskap i filmen.

  • Gi «Kong Curling» til tre av dine Facebook-kompiser her. Comoyo spanderer.

Alle skuespillerne var i Snarøya-hallen i 10 dager for å lære grunnleggende teknikk og for å filme. Det ble til ca 10 minutter i filmen.

Om Antonsen og de andre skuespillerne skulle spilt på ordentlig, ville de nok måtte ta til takke med andre eller tredje divisjon. Vi jobba hardt for å få de til å bli flinke og de var litt stive og støle alle sammen.

Heldigvis ser man ikke det i filmen. For der er det nemlig ekte curlingmaniacs som legger steinene.