Regissør Morten Tyldum står med «Hodejegerne» bak 2011s aller største filmsuksess, sett med norske øyne.

Ikke bare er den sett av over 550 000 her til lands – den har også vært vist og fått gode tilbakemeldinger på  festivalvisninger i blant annet USA. Rettighetene til en amerikansk remake er solgt til studioet Summit, som har mye penger til overs etter suksessen med «Twilight»-filmene.

Og nå drypper det også på klokkeren: Tyldum får nemlig selv sjansen med en større amerikansk produksjon.

Ifølge den velinformerte bloggen Deadline Hollywood har regissøren – som også lagde «Buddy» og er utdannet ved School of Visual Arts i New York – nå takket ja til å lage «What Happened to Monday?» for produksjonsselskapet Vendome Pictures.

Filmen – som beskrives som en futuristisk thriller – var på The Hollywood blacklist i 2010, altså på lista over de heteste manusene som ikke er omgjort til film ennå.

Det er en komplisert historie Tyldum nå skal gyve løs på. Manus, som er skrevet av Max Botkin, er lagt til en framtid der overbefolkning er et stort problem, og myndighetene har bestemt at alle bare kan få ett barn hver.

  • «Hodejegerne» er én av filmene du kan gi bort til tre Facebook-venner i Comoyos julekampanje. Vi spanderer.

Da en kvinne føder sjulinger bestemmer hun seg imidlertid for å beholde alle barna og skjule dem. Alle får navn etter en ukedag (derav tittelen), og for at disse ikke skal bli tatt av blodtørstige agenter eller andre myndighetspersoner utvikler moren et komplekst system der kun ett av barna får være ute av gangen og alle til enhver tid må informere de andre om hva han gjør.

Etter flere år kommer imidlertid myndighetene på sporet av sjulingene, og hovedperson Torsdag blir nødt til å finne hvem som har lekket hemmeligheten om dem til myndighetene før det er for seint.

Som nevnt – komplisert.

Men så skal det også sies at Vendome Pictures har erfaring i å lage komplekse thrillere, det er nemlig de som står bak årets finfine «Source Code».

 

  • Her kan du lese en anmeldelse av manuset.