Tv-serier som omgjøres til film har vært mye i det popkulturelle nyhetsbildet det seineste året. Her er noen av tv-seriene det finnes planer (på ett eller annet nivå) om å gjøre filmversjon av: «Entourage», «Party Down», «Friday Night Lights», «Arrested Development», «24» etc.

Økonomisk er dette selvsagt fullkomment logisk. Serier som «Party Down» og «Arrested Development» hadde kanskje ikke mange nok seere til å sikres et langt liv på tv, men de har flere hundre tusen relativt fanatiske fans kloden over. Om alle disse punger ut for å se filmen, betyr det enkle kroner i kassa. Karakterer er allerede ferdigutviklet, merkenavnet kjent.

Få britiske serier har fått mer ivrige fans enn «Downton Abbey» de siste årene. Den har slått an stort i både England og USA, og selv i et lite land som Norge benker over 500 000 nordmenn seg for å se når den går på NRK.

Nå rapporterer The Sun (av alle) at serieskaper Julian Fellowes bombarderes med forespørsler fra Hollywood om å gjøre serien til film. Ikke voldsomt konkret foreløpig, og det ville i grunn vært rart om tilbudene ikke kom.

Fellowes vant jo Oscar allerede i 2002 for sitt manusarbeid med Robert Altmans «Gosford Park».

Men diskusjonene skal ha tatt seg opp etter at «Downton Abbey» vant Golden Globe natt til mandag, og sesong to av serien vises for tiden i USA.

Sesong tre spilles forresten inn akkurat nå, og skal vises på britisk tv fra september av.