Så hva gjør vi nå som «Game of Thrones» er ferdig, og ikke kommer tilbake før snøen begynner å smelte igjen? Ja, winter is bokstavelig talt coming før sesong fire er på lufta!

Det har allerede gått to uker, og vi har for lengst begynt å merke tomheten. Med tanke på at rundt 13.6 millioner mennesker i snitt fikk med seg hver episode av serien (ikke iberegnet de rekordmange som lastet dem ned illegalt og burde skamme seg), så er det jo en del av oss der ute som føler savnet.

Men her kommer noen tips om hva du kan fylle tomrommet med. For det første kan du jo naturligvis lese bøkene, hvis du ikke allerede har gjort det. Eventuelt lese tegneserien, eller praktboken «Inside HBOs Game of Thrones: Collectors Edition» – som jeg selv har i hylla, og kan varmt anbefale.

Men det er jo et kjedelig og selvfølgelig tips: Kom deg ut i sommersolen og les bøker, eller sitt inne og les i regnværet! Heller det siste, tipper jeg. Du kan naturligvis også se andre tv-serier, som for eksempel den nedlagte HBO-serien «Rome», nylig nedlagte «The Borgias» eller «The Tudors».

Er du litt mer eventyrlysten kan du spore opp George R.R. Martins forrige tv-serie: «Beauty and the Beast». Denne håpløst romantiske serien gikk på tv i tidsperioden 1987 til 1990, og er sluppet på amerikansk dvd i en komplett samleboks på 16 skiver.

George R. R. Martin skapte ikke denne serien med samme kreative kontroll som «Game of Thrones», men var produsent for de to første sesongene, og skrev manus til fjorten av episodene. Serien har vår mann Ron Perlman og Linda Hamilton i hovedrollene, og har fortsatt sine fanatiske fans (de fleste godt voksne damer som så serien som ungpiker på åttitallet). Ikke å forveksle med den fjortisvennlige nyinnspillingen som kom i fjor, med «Smallville»-kjenningen Kristen Kreuk. Her er noen scener fra originalen:

Tredje alternativ er det soleklart beste: du kan følge vår dekning av «True Blood», «The Newsroom» og aller siste sesong av «Dexter» – som undertegnede kommer til å flittig recappe mens de vises på Comoyo View de nærmeste månedene mens normale folk har sommerferie – akkurat slik jeg også recappet «Game of Thrones».

Du kan jo eventuelt også prøve å døyve ventetiden til neste runde av «Game of Thrones» med mye annet. For eksempel ta deg en sommerjobb, og spare 190.000 kroner til en egen jerntrone. Eller så kan du jo prøve noe av dette:

 

Ti Game of Meningsløse Fritidsaktiviteter:

«Game of Minecraft»

Hva med å bygge opp hele Westeros i dataspillet «Minecraft», sånn som amerikanske Jacob Granberry gjør? Han leder «WesterosCraft», en gjeng som har lagt inn vanvittig mye tid og arbeid i dette prosjektet – som har fått så mye oppmerksomhet at selv Times Magazine gjorde en greie om det:

«Game of StarCraft II»

Eller hva med å gjenskape hele åpningen av «Game of Thrones» i dataspillet «StarCraft II»?

«Game of Lego»

… eller eventuelt i Lego?

Du kan jo også gjenskape «The Red Wedding» i Lego, hvis det virker morsommere:

«Game of Playmobil»

Hvis du er i det barnslige hjørnet (og det er du jo) kan du også gjenskape dine favorittøyeblikk fra serien med hjelp av Playmobil-figurer:

«Game of Kake»

Kanskje bake en «Game of Thrones»-kake? Diabetes is coming! De kommer i flere varianter. Mange, mange, mange, mange flere varianter.

Deretter kan du jo bake «Game of Thrones»-cupkakes, og gjenskape åpningssekvensen med dem:

«Game of Sing-a-Long»

Lag din egen sang til tonene av temalåta, som du synger høyt for deg selv til naboene begynner å klage og tilkaller onkel bæbu:

Her er en til, som fokuserer litt mer på pupper og hester:

«Game of Cello»

Hva med å lære deg å spille temalåta til serien på cello?

«Game of Ukulele»

… eller på ukulele?

«Game of Banjo»

… eller på banjo? (Dude got skills!)

«Game of Katzenjammer»

Eller så kan du jo eventuelt bare trene opp katten din:

Jeg tror vi sier stopp til flere musikalske varianter der, ja.

 

7 Games of Thrones:

Du kan jo også spille bort ventetiden, hvis du heller foretrekker det. Men først en advarsel.

«Game of Thrones: The Video Game»

Skipp gjerne det offisielle «Game of Thrones»-dataspillet, selv om det har en bra historie, bruker musikken fra HBO-serien og har et gjestespill av selveste George R. R. Martin. Dette rollespillet er dessverre et slurvete venstrehåndsarbeid fullt av tekniske svakheter, lusen stemmelegging og middelmådig grafikk. Dessuten temmelig frustrerende, takket være noen ekstremt lite gjennomtenkte løsninger og plagsomme bugs.

En skuffelse, som med litt polish kunne ha blitt skikkelig bra. Pc-strategispillet «Game of Thrones: Genesis» er angivelig enda verre, og «Game of Thrones: Ascent» er et såkalt «social game» laget for Facebook. Og sånt er jo satanisk «free to play»-søppel man må unngå av prinsipp. Tvi! Så la oss hoppe glatt over alle tre.

Vi får håpe mer talentfulle folk får muligheten til å lage et skikkelig «Game of Thrones»-spill for neste generasjonens konsoller, for eksempel Bethesda. Men inntil det skjer finnes det nok av andre spill verdt å sjekke ut, som beveger seg i samme sfære.

«The Elder Scrolls V: Skyrim»

Og apropos utvikleren Bethesda: de fleste med sans for «Game of Thrones» og rollespill har trolig allerede spilt «Skyrim» – men hvis du formodning ikke har tatt turen inn i denne magiske verdenen vil du ha nok å gjøre frem til sesong fire er på lufta. Ja, det er plenty av drager her.

Selv har jeg tilbragt foruroligende mye tid på å farte rundt i Tamriel, og selv etter flere hundre timer gjenstår det fortatt mye å oppleve her. Dette er en spillopplevelse som ikke kan anbefales varmt nok! Her er en ikke helt representativ kortfilm fra Skyrim:

«Dragon Age: Origins»

Et annet habilt alternativ er Biowares rollespillserie «Dragon Age», som utspiller seg i kongedømmet Ferelden – der demonisk utyske kalt «Darkspawn» begir seg ut i verden i det som kalles en «Blight», og kan bare stoppes av et brorskap kalt «Grey Wardens».

Noe som med litt godvilje ikke er så forskjellig fra Whitewalkers, den lange vinteren og Nattvokterne. Drager, blodmagi, dverger, borgerkrig, taskenspill, kongedrap og puling er også en del av dealen. «Dragon Age» er uansett et ekstremt innholdsrikt spill, som kan by på flere uker med fantasy-underholdning. Den omstridte oppfølgeren «Dragon Age II» kom i 2011, og et tredje spill er ventet i 2014.

«The Witcher 2: Assassins of Kings»

Hvis du ikke allerede har gjort det bør du også bli kjent med den langhårede monsterjegeren Geralt of Riva, som først dukket opp i pc-rollespillet «The Witcher». Denne oppfølgeren er også tilgjengelig i en spesialutgave til Xbox 360, som ble sluppet i fjor. Et førsteklasses spill basert på fantasy-historiene av polske Andrzej Sapkowski – som bygger opp en komplisert mytologi som slett ikke er så langt unna universet George R. R. Martin har i hodet sitt:

Geralt blir i likhet med Jaime Lannister beskyldt for å være en «Kingslayer», og «The Witcher» har en tilsvarende kompleks historie full av moralske grånyanser, voldsomme oppgjør, sexytime og maktspill. Et must for fans av «Game of Thrones»:

Oppfølgeren «The Witcher 3: Wild Hunt» kommer forresten til den neste generasjonens spillmaskiner og pc i 2014. En enorm, åpen fantasy-verden som angivelig er tretti ganger større en de to tidligere spillene i serien – og tjue prosent større enn «Skyrim»!

«Game of Thrones: The Board Game»

Så over til old school-gaming! Det er laget flere «Game of Thrones»brettspill og –kortspill  – men «Game of Thrones: The Board Game» er garantert det mest omfattende. Hvis du begynner på dette brettspillet i morgen blir du neppe ferdig i tide til sesong fire starter, men til gjengjeld får du en videreutdanning. Og et vansiret fjes. Og kan trøste deg med at det egentlig ikke er ekte:

«Game of Thrones: Super Nintendo»

Nei, dette 16-bit-spillet eksisterer dessverre heller ikke:

«Game of Thrones: Season 2 RPG»

Ikke denne oppfølgeren, heller:

10 Games of YouTube:

Å saumfare YouTube etter «Game of Thrones»-relaterte klipp er en forlystelse som lett kan spise opp de neste ti månedene. Det finnes sikkert tusenvis av snutter, i veldig variabel kvalitet. Så får å rund av, her er et lite håndplukket utvalg av småmorsomme parodier, for å hjelpe deg på veien. Bare hyggelig.

«Game of Mean Martin»

Først: en liten hilsen fra George R.R. Martin, som svarer på kritikken fra fansen etter det røde bryllupet:

«School of Thrones»

Denne amatørserien gjør et hederlig forsøk på å forvandle «Game of Thrones» til en «Mean Girls»-aktig high school-komedie i tre deler. Vel, åpningsanimasjonen er i alle fall kul:

«Game of Ønsketenkning»

Mye trist, tragisk og traumatisk har skjedd i løpet av serien. Hvorfor skjedde ikke dette isteden?

«Game of Rom-Com»

Send me a raven, maybe? En høvelig snedig «hva om «Game of Thrones» var …»-parodi, som garantert vil sørge for at du får Carly Rae Jepsen på hjernen igjen:

«Game of Princess Bride»

Alle barn burde få oppleve «Game of Thrones», sånn at de oppdager hvor urettferdig livet er:

«Game of Seinfeld»

Ja, det er laget utallige «hva om «Game of Thrones» var …»-parodier. Og ja, temaet begynner å bli temmelig tynnslitt. Denne er mest morsom fordi det gir oss en sjanse til å se Joffrey bli fiket opp igjen:

«Game of Lese med Linjal»

Denne tegnefilmsnutten gir oss en bra imitasjon av hvordan det kan være å lese «Game of Thrones»-bøkene:

«Game of Zooey, Aubrey & Cera»

Nok en tegnefilmparodi, med brukbare imitasjoner av Zooey Dechanel, Aubrey Plaza og Michael Cera:

«Game of Desks»

Talk-show-verten Jimmy Fallon lagde sin egen parodi på «Late Night» i mai, som jeg hadde tenkt til å linke til i en av recappene – men ikke fikk anledning til å inkludere før nå. En temmelig ambisiøs greie:

«Game of Øl»

Skål, og takk for denne gangen. Vi ses forhåpentligvis til våren 2014, med en recaps av sesong fire!