Oj, snakker om guffen trailer.

Jeg er på langt nær noen skrekkfilmekspert, men jeg fikk med meg at «Sinister» fikk til dels svært gode anmeldelser da den ble vist under årets South by Southwest-festival i Texas. De aller fleste meldte om en ganske tradisjonell grøsser, som likevel er grufullt effektiv og som fort kan bli en hit under årets Halloween-sesong (norsk kinopremiere blir lykkeligvis også 31. oktober, på halloweendagen).

«Sinister» følger dokumentarforfatteren Ellison, spilt av Ethan Hawke, som er en mann på jakt etter en ny bestselger. Uten å fortelle resten av familien om sine motiver, flytter de til et hus der det tidligere har skjedd en rekke bestialske drap.

Ellison har en boks med gamle super 8-filmer som viser drapene, blant annet en familie som blir hengt i et tre, som han ser om igjen og om igjen.

Helt til han oppdager noe: Er det ikke noe eller noen på en av filmene som ser tilbake på ham? Og hvorfor har sønnen plutselig begynt å få så drøye mareritt?

Traileren har nesten ikke noe dialog og skikkelig guffen musikk, og selv om man ikke får se dem i traileren her er «spøkelsene» i filmen visstnok de mest skremmende i en amerikansk skrekkfilm siden «The Grudge».

Halvfun fact, til slutt: Regissør Scott Derickson har tidligere regissert «The Exiorcism of Emily Rose», en film jeg husker at jeg så på en midnattsvisning på Eldorado Kino i 2005. Oslo kino hadde prøvd å lage en litt stemningsfull ramme rundt visningen – de hadde skrudd av lyset og satt på skummel musikk idet vi gikk inn. Da jeg gikk oppover trappa for å finne plassen min, holdt jeg på å trampe på noe mykt. Etter hvert skjønte vi at det lå en mann i trappa, og siden det var så mørkt var det noen som lyste på ham med en mobiltelefon. Det viste seg at fyren blødde kraftig fra hodet, noe som framkalte mye latter – vi trodde det var en del av showet, liksom. Det viste seg imidlertid at fyren hadde snublet i bekmørket og fått et dypt kutt i panna. Jaja. Det var egentlig det skumleste som skjedde den kvelden, filmen husker jeg som ganske middelmådig.