Skjebnen i selskapet som ble stiftet av Harvey Weinstein har hengt i en tynn tråd helt siden filmmogulen ble anklaget for en serie gruoppvekkende tilfeller av seksuelle overgrep i fjor høst (selv om han fortsatt bestrider påstandene om voldtekt).

I forrige uke så det ut til at tråden omsider hadde røket, da styret i selskapet sendte et muggent brev til investorgruppa som hadde forsøkt å forhandle fram en overtakelse, og utbasunerte at det etter forskjellige løftebrudd ikke gjensto andre muligheter enn å gå til skifteretten.

Men man skal visst aldri si aldri. For nå er selskapet likevel solgt til investorene, som ledes av forretningskvinna Maria Contreras-Sweet (tidligere mest kjent som medlem av Obama-administrasjonen).

Det innebærer at 150 ansatte for tilbud om å fortsette i jobbene sine, at selskapet får et nytt styre med et flertall av kvinner og at det oppretter et fond på 90 millioner dollar som skal yte støtte til ofre for seksuell trakassering og overgrep.

Det var statsadvokaten i New York som torsdag gikk inn og reddet forhandlingene mellom partene, skriver Los Angeles Times. Det var hans søksmål mot selskapet, blant annet for å ha dyrket en kjønnsdiskriminerende bedriftskultur og unnlatt å gripe inn mot sjefens oppførsel, som i forrige uke så ut til å torpedere en videreførsel av The Weinstein Company.

Statsadvokaten skal blant annet ha ment at oppkjøpet, slik planene for det forelå da, ville bidra til å belønne flere av dem som er å anse for medskyldige i lovbruddene til Harvey.

Contreras-Sweet og hennes kompanjonger skal angivelig betale 500 millioner dollar for selskapet (nesten halvparten av dette i form av å overta gjeld).

Selskapet har stått bak flere kritiker- og kassasuksesser, slik som Quentin Tarantinos siste filmer, «Silver Linings Playbook», som skaffet Jennifer Lawrence en Oscar, og Morten Tyldums gjennombruddsfilm «The Imitation Game». Det skal imidlertid ha hatt en prekær finansiell situasjon også før Harvey Weinstein ble rammet av Metoo-kampanjen.