I går var det Sonys tur til å trekke sløret av sin PlayStation 4 under spillmessen E3 i Los Angeles, noe de også gjorde med en viss bravur.

Etter at Microsoft har opplevd mye tyn på grunn av kravet om en nettoppkoblet konsoll og den effektive blokkeringen for bortlåning og salg av brukte spill, kunne Sony høste inn litt godvilje fra publikum (og hele resten av internett) da de rakte en effektiv langefinger mot denne praksisen:

En ekstra fjær i hatten fikk også Sony fra alle potensielle kjøpere da de la seg hundre dollar lavere enn Microsoft, med $399 for PlayStation 4 mot $499 for Xbox One.

Som VGs Rune Fjeld Olsen nettopp sa på Facebook:

PS4 har ingen onlinekrav, ingen restriksjoner på bruktspill, indieutviklere kan gi ut egne spill og den er 100 euro billigere enn Xbox One. Dette her blir ikke bare en kamp om å ha de beste spillene, det blir en viktig og utrolig interessant krig om forbrukeres rettigheter.

Men noe av grunnen til at Microsoft priser sin spillkonsoll høyere enn Sonys, kan også være at de pakker «spillkonsollen» stappfull med alt annet enn spillfunksjoner – navnet Xbox One skal gjenspeile nettopp det at konsollen er en «alt-i-ett»-boks.

Blant annet skal maskinen kunne overta all styringen av kabelboksen via HDMI, og Microsoft satser tungt på egenproduksjon av tv-serier til eksklusiv distribusjon over Xbox Live – blant annet en Steven Spielberg-produsert «Halo»-serie.

Sony brukte på sin side svært lite av sin pressekonferanse på å snakke om film- og tv-innhold – annet enn å bekrefte at maskinen (som med PS3 og den håndholdte Vita) vil brukes til å kunne se film via Netflix og lignende tjenester. Resten av tiden gikk med til å vise fram nye spill.

Et av de store spørsmålene forbrukere her på berget nødvendigvis må stille seg om Xbox One, er hvorvidt de mange multimediafunksjonene vil fungere i Norge. Tradisjonelt er de mer innovative og tv-relaterte funksjonene på amerikanske konsoller noe som fungerer best i nettopp USA, der Microsoft kan samarbeide tett med kabelleverandørene om funksjonalitet. Vil Get og Canal Digital få samme behandling, mon tro?

Med stadig flere enheter som er i stand til å sende og streame levende bilder, blir det også interessant å se hvor stort trekkplaster slike funksjoner vil ha når konsollkrigen nå sparkes igang for fullt fram til begge maskinene lanseres senere i år.

For er det ikke spillene det egentlig handler om?

(begge spillene over her er forøvrig svenske – og Comoyo Filters egen Thomas Wiborgh er med på å lage «Mad Max»-spillet. Moro!)