Fra og med i går kveld må du bo i krigssoner som Syria eller Krim-halvøya, eller i lukkede diktaturer som Nord-Korea for ikke å ha muligheten til å tegne et Netflix-abonnement.

Da annonserte nemlig selskapet at det i en eneste, stor jafs etablerer seg i 130 nye land.

Det inkluderer noen av de mest folkerike, slik som India, Russland, Indonesia, Nigeria, Sør-Korea, Tyrkia og Polen. Kina er ikke blant de 130 statene – men det er nærmest bare et spørsmål om tid, skal vi tro administrerende direktør Reed Hastings, som snakket på elektronikkmessa CES i Las Vegas i går.

Vi skal ikke slå fast at det er entydig bra for verdenslykken at streamingtjenesten blir så dominerende, og vi misunner ikke dem som må sitte og sjonglere rettigheter for så mange territorier. Selv om Netflix stadig produserer mer eget innhold, som de kan vise hvor de vil, har de som kjent også en katalog med eksterne titler de ikke nødvendigvis har rett til å vise i både Sao Paolo, St. Petersburg og Singapore.

Det kan naturligvis også by på nye og mer eller mindre interessante problemstillinger å knekke kulturelle koder og skape nye filmer og tv-serier for størsteparten av verdens befolkning uten å tråkke noe av dem på de moralske tærne.

Men investorene syntes tydeligvis det var en helt grei idé å ta over verden:

Og som The Verge skriver betyr ekspansjonen at det blir mer verdt enn noensinne å få akutt hukommelsessvikt i forhold til hva du skrev under på da du aksepterte brukervilkårene, og installere programvare som maskerer hvor på planeten du befinner deg.

En virtuelt privat nettverk (VPN) eller en såkalt Smart DNS gjør som kjent at du kan lure til deg innhold som egentlig ikke er klarert for alle territorier.

Blant andre Netflix-nyheter som ble avslørt i Las Vegas i går, var planer for ikke mindre enn 31 nye, egenproduserte serier i 2016 – og det smått nedslående faktum at Adam Sandler-komedien «The Ridiculous Six» er den filmen som er sett mest i løpet av en 30-dagersperiode på Netflix noensinne.