Gunnhild Øyehaugs kritikerroste «Vente, blinke» – kåret til årets roman i Morgenbladet i 2008 – er i ferd med å bli film, som for tida spilles inn i Trondheim.

Skuespillere som Anne Krigsvoll, Henriette Steenstrup, Hallvard Holmen og Inga Ibsdotter Lilleaas har de viktigste rollene, men produsentene har også ett annet ess i ermet.

– Alle gode ting har ein hemmeleg ingrediens. Chili con carne har mørk sjokolade og whisky. Leverpostei har ansjos og vanilje. Kålrabistappe har vaniljefrø. «Vente, blinke» har naturlegvis også ein hemmeleg ingrediens. Og fordi denne bloggen er så utruleg open og ærleg, skal vi berre fleske til og avsløre han først som sist, skriver forfatter Gunnhild Øyehaug på sin (strålende) blogg og legger ved et bilde av regissør Yngvild Sve Flikke sammen med… wait for it…

Tore Strømøy!

stromoy

Stas. Dette er Strømøys første filmrolle, og han skal spille seg selv. En ordentlig utgave av seg selv, vil vi tro, og ikke en sånn drittsekkversjon som Michael Cera i «This is the End»:

– Forhåpentligvis ødelegger jeg ikke filmen, sier en lattermild Strømøy til Filter, som forteller at han var forferdelig nervøs før innspillingen tirsdag kveld.

Programlederen er med i en drømmesekvens, der han spiller mot Anne Krigsvoll . Hun er en trelastarbeider som frykter hun snart skal dø og derfor vil kontakte sin bortadopterte sønn. I drømmen ber hun  om hjelp fra «Tore på sporet».

– Å spille mot Anne Krigsvoll… Uff, man ser at fagfolk er fagfolk for å si det sånn. Dette var ikke noe enkelt, skal jeg si deg. Selv om det ikke var mange replikker jeg hadde, var det en del ord jeg ikke ville brukt selv, som var ukjente for meg. «Vente, blinke» blir sikkert kjempefin, den, men det spørs om jeg tør å se den, sier Strømøy til Filter.

Den eksistensielle komedien har premiere til neste år, og er ifølge produsent Yngve Sæther i Motlys den første norske spillefilmen som er innspilt i sin helhet i Trondheim.

Romanen «Vente, blinke» ble rost av mange kritikere for sprelsk og ironisk lekenhet. Filmen skal beholde mye av den ironiske grunntonen, men er også bearbeidet sterkt med tanke på å gjøre den egnet for film – blant annet er det lagt til et par karakterer som ikke var i boka.

Hovedkarakterene er foruten den døende (?) trelastarbeideren en forknytt litteraturstudent som blir forelsket i en eldre forfatter og en utagerende performancekunstner.

Filmen får etter planen premiere i august 2015.