Ok, det er ikke alle pengene i hele verden. Men det er en start!

Mark Wahlberg donerer lønna for ekstra-opptakene til «All the Money in the World» til Time’s Up-kampanjens fond for juridisk støtte til kvinner som outer overgripere. Altså 1,5 millioner dollar.

Det gjør han i navnet til Michelle Williams, med-skuespilleren i filmen, som fikk under 1000 dollar i lønn for den samme opptaksperioden og trodde alle jobbet dugnad for å få erstattet Kevin Spaceys scener i filmen.

– I de siste dagene har min lønn for nyopptakene blitt et viktig samtale-emne. Jeg støtter kampen for rettferdig avlønning hundre prosent, sier Wahlberg, ifølge The Hollywood Reporter.

– Rettferdighet krever innsats

William Morris Endeavour, agentybrået som representerer både Williams og Wahlberg, slenger ytterligere en halv million i potten (de har tidligere støttet kampanjen med en hel mill).

– Den pågående diskusjonen er en påminner om at de av oss i en posisjon til å påvirke har ansvar for å utfordre ulikheter, slik som lønnsgapet mellom kjønnene, sier WME i en uttalelse.

Også Michelle Williams har nå kommentert saken:

– Denne dagen handler ikke om meg. Mine medskuespillere har stått opp for meg, mine aktivistvenner har lært meg å si fra, og de mektigste mennene som styrer dette har lyttet til meg og handlet. Hvis vi virkelig ser for oss en rettferdig verden krever det alles innsats og offer, sier hun til THR.

Michelle Williams i «All the Money in the World» . Foto: SF Studios

Brukte klausul i kontrakten

Ifølge USA Today brukte Wahlberg sin rett til å godkjenne alle skuespillere i filmen som brekkstang for å sikre seg en svært god avlønning for de ti dagene med restopptak med Christopher Plummer i rollen til Spacey.

Regissør Ridley Scott skal ikke ha vært veldig fornøyd med Wahlbergs lønnskrav, som han ikke skal ha kjent til da han i en rekke intervjuer skrøt at hvordan skuespillerne hans stilte opp gratis.

Filmen har fått gode kritikker og er regnet som en utfordrer til Oscar (Scott har, som kjent og på tross av en svært lang og omfangsrik karriere fortsatt ingen Oscar for beste regi). Den har imidlertid bare gjort det helt passe på kino i USA.

Filmen, som forteller historien om da den steinrike oljemagnaten Jean Paul Gettys barnebarn ble kidnappet i Italia på 70-tallet og krevd løsepenger for, kommer på kino i Norge i slutten av måneden.