Postapokalypse nå! Vi er i et framtidig Norge, der drikkevannet er forgiftet og den moderne sivilisasjonen brøt sammen for flere år siden.

Dette er utgangspunktet for Anders Elsrud Hultgreens første spillefilm «Morgenrøde», som først fikk vår oppmerksomhet etter at en teaser og et par klipp dukket opp på det amerikanske nettstedet Twitch i går.

Riktignok ble klippene først publisert på nett for et par måneder siden, men filmens eksistens er nytt for oss – og sikkert for de fleste av dere også, vil vi tro. Først, her er teaseren:

Som vi ser har den 28 år gamle regissøren fått med seg flinke Torstein Bjørklund (kommende «Kampen om tungtvannet») og Ingar Helge Gimle på laget, så det er åpenbart at noen har troen på filmskaperen fra Ringerike. «Morgenrøde» er er Hultgreens masteroppgave ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen

Vi har ikke peiling på videre planer for filmen, og regissøren har foreløpig ikke plukket opp telefonen – så inntil videre får vi bare være litt nysgjerrige. Men vi har jo stor sansen for både postapokalypse og regissører som gjør ting selv, så her er to klipp til:

For øvrig er jo «Morgenrøde» både en tittel på et Nietzsche-verk og en låt av Burzum, så det sier vel noe om hvilket landskap vi befinner oss i:

Men egentlig er jo «Morgenrøde» bare betegnelsen på den røde fargetonen på himmelen ved soloppgang. Filmskaperen beskriver prosjektet selv som en blanding av science fiction og undersjangeren «faith fiction» – en fremtidsfilm med religiøse temaer.

«Morgenrøde» er en mytologisk film om to menneskers tro, tvil og verdensanskuelser som settes på prøve i møtet med kampen mot tørste i en drikkevannsforgiftet verden årevis etter et globalt fall, sier Hultgreen til Studvest.