Mens vi lå i sommerdvale har amerikanske tv-journalister stått på som bare det, og blant annet avviklet sin årlige sommerkonferanse med besøk av alle de viktigste tv-sjefene. Den ferske programsjefen i HBO, Casey Bloys, var blant dem som leverte interessant informasjon, som gjengitt av The Hollywood Reporter. Blant annet:

  • De har ikke gitt opp «True Detective» på tross av en medioker andresesong. Men de ser på muligheten til å gi manusansvar til noen andre enn serieskaper Nic Pizzolatto.
  • «Deadwood»-skaper (og rehabilitert veddeløpsgambler) David Milch skriver fortsatt på den bebudede filmfortsettelsen på serien.
  • Tidligere «Daily Show»-programleder Jon Stewart jobber med en animert parodi på et nyhetsprogram, i stil med satiremagasinet The Onion.
  • Comebacket til «Curb Your Enthusiasm» kan ventes i 2017.

Kanskje viktigst av alt er likevel alle nyheter angående «Game of Thrones», og selv om flere medier prøver å gi inntrykk av at seriens framtid fortsatt er åpen, er det vanskelig å tolke Bloys annerledes enn at det er over og ut etter de to siste sesongene. De kommer i 2017 og (antakelig) 2018 og hvertfall den neste blir kortere enn vi er vant med, med bare sju episoder.

Vil ha spin off-serie

Det betyr imidlertid ikke at det nødvendigvis blir det siste vi ser til de sju kongedømmene på tv-skjermen. Fantasyuniverset bobler jo formelig over av muligheter for å spinne videre i nær sagt alle retninger, og Bloys bekrefter at en spin-off-serie, selv om det ikke foreligger konkrete planer, er a) ønsket av HBO, og b) noe serieskaperne ikke vil avskrive.

Det er alt vi trenger for å starte ville spekulasjoner om hva en slik spin-off-serie bør handle om. Den mest åpenbare muligheten er å filmatisere noe av bonusmaterialet George R.R. Martin har skrevet istedet for å skrive det han strengt tatt burde skrive (nemlig de siste romanene i hovedserien).

Forfattaren sjølv. Foto: Henry Søderlund/CC BY 4.0
Forfattaren sjølv. Foto: Henry Søderlund/CC BY 4.0

– Skulle gjerne se en roadtrip-serie basert på «Ridderen av De syv riker», eller «Tales of Egg and Dunk», melder Pål Stokka, som ikke er heeelt habil i spørsmålet (han var inntil svært nylig ansatt i forlaget som gir ut bøkene på norsk), men har likevel så latterlig peiling på alt som har med materialet å gjøre at han er blitt vår go-to-guy for alt som har med GoT å gjøre.

 

Intrigemakere

De tre korte Egg and Dunk-romanene utspiller seg 90 år før handlingen i «Game of Thrones» og handler om en ung Aegon V Targaryen, han som senere blir konge i Westeros og bestefaren til Danys. Han var i sin tid våpendrageren til ridderen Duncan the Tall, en forfar til Brienne of Tarth. Soleklart tv-seriepotensiale, men Stokka har fler ideer til HBO:

– Jeg skulle gjerne sett mer til Illyrio og Varys. Illyrio er kompisen til Varys, og en av de som står bak alt som skjer. To intrigemakere som har en finger med i alt. Ellers hadde det vært kult med mer om Benjen, broren til Eddard Stark. Skal man gå bakover i tid, så kanskje Targaryen-gærninger a la Henry VIII. Syrio Forel – sverdmesteren fra Braavos. Hva skjer med Arya? Kanskje en leiemorder/action-flick, foreslår forleggeren.

Superfan og Kvinneguiden-redaktør Suzanne Kaluza svarer ganske enkelt «alt» på vårt spørsmål om hva fra «Game of Thrones»-universet hun gjerne skulle sett videreført i en ny serie. Etter å ha pløyd seg gjennom den offisielle historieboka «A World of Ice and Fire» kan hun bekrefte at det er nok å ta av: Fortellingen om Aegon The Conqueror, for eksempel, den første av Targaryen-kongene og mannen som fikk smidd jerntronen, eller den siste dronningen av Rhoyne, det en gang så mektige riket i Essos, som ble styrtet av dragene til valyrierne og evakuerte til Westeros.

Dommedag

– Videre: Lyanna og Rhaegar så klart. Eller Bloodraven, foreslår Kaluza (sistnevnte er Max von Sydows rollefigur i den siste sesongen, de to første er, som vi nå vet, foreldrene til Jon Snow – henholdsvis en Stark og en Targaryen).

Lyanna Stark, i Cordelia Hills skikkelse. Foto: HBO
Lyanna Stark, i Cordelia Hills skikkelse. Foto: HBO

Dagbladets Marie Kleve, trolig den norske journalisten som har skrevet mest om «Game of Thrones», spiller inn noen av de samme ideene: De gamle Targaryen-kongene, Bloodravens forhistorie, eller Targaryen-slektas mystiske forhistorie i Valyria.

– Det landet gikk jo under i en eller annen dommedagsaktig katastrofe som aldri helt har blitt forklart. Serien kunne avsluttet med det, eller vart en stund til og sluttet når de ankommer og erobrer Westeros, sier Kleve.

Hun er også nysgjerrig på den mystiske familien til Meera og Jojen Reed, særlig faren Howland, som var en av Eddard Starks nærmeste fortrolige og har dukket opp i flashback-scener i den siste sesongen.