Produsentene bak oppfølgeren til den 34 år gamle science fiction-klassikeren har tidligere sagt at du kan sette av en januarkveld i 2018 til kinobesøk; nå fremskynder de premieredatoen på «Blade Runner 2» til 6. oktober 2017.

Dette har vi fra Variety.

Så over til den delen av denne artikkelen der vi drøfter om Alcon Entertainment («The Book of Eli») har barbert tre måneder av glede-seg- eller grue-seg-tiden.

For av alle gjenopplivingsforsøkene på høyt skattede, gamle filmunivers som Harrison Ford (72) er involvert i – Star Wars gikk bra, vi er fortsatt ikke overbevist om Indiana Jones, som kommer med film nummer fem i 2019 – er vel dette den mest risikable.

Originalfilmen – laget av Ridley Scott basert på en roman av Philip K. Dick – har en helt spesiell posisjon i bluray-hyllene til scifi-fansen, mye takket være det innovative og detaljrike produksjonsdesignet, de lekre spesialeffektene og den stemningsfulle musikken.

Det er definitivt en annen filmopplevelse enn den jevne, actionpakkede framtidsfabel og hadde i sin tid en usedvanlig trang fødsel med en høyst blandet mottakelse på kino i 1982. Filmen har siden vært gitt ut et nærmest komisk antall versjoner (det er «final cut»-versjonen fra 2007 som per i dag regnes som den definitive).

Samtidig har det vært en rekke planer om oppfølgere og prequels som har falt i fisk av forskjellige årsaker. Det har vært snakk om web-serier, tv-serier, filmer regissert av Scott, eller av Christopher Nolan, osv osv.

Det eneste som har sett dagens lys er kalkunen «Soldier» med Kurt Russell, som utgir seg for å foregå i det samme universet som «Blade Runner» men neppe noen gang kommer i påkostede luksusutgaver for å si det slik.

Derfor er det også nærliggende å være mer enn mildt skeptisk til filmen som nå er underveis, og som ble mulig da rettighetene til Blade Runner-universet kom i spill etter originalprodusent Bud Yorkins bortgang i fjor.

Men. Selv om det ikke er lekket så mye som et pip om hva filmen handler om, ut over at den utspiller seg flere tiår etter originalen, er det unektelig koplet en hel rekke interessante navn til prosjektet.

Sammen med gamlefar Ford skal både Ryan Gosling og Robin Wright («House of Cards») foran kamera (men foreløpig, dessverre, ingen Rutger Hauer), og instrueres av kanadiske Denis Villeneuve, som lagde den svært gode, Oscar-nominerte krimthrilleren «Sicario» i fjor.

Yorkins enke Cynthia Sikes representerer kontinuiteten til originalfilmen på produsentsiden, ditto på manussiden med Hampton Fancher. Ridley Scott selv er med som utøvende produsent. Den superviktige kinematografien ivaretas av Roger Deakins, hvis filmografi inkluderer Coen-brødrenes beste filmer, «Shawshank Redemption», «In the Valley of Elah», «True Grit», «Skyfall» og nettopp «Sicario».

Konklusjon: Vi tillater oss å bevare et visst håp.